Pozdrav Gost

Novi projekti 2020: cetverosjed sator, 4sjed Zeljo

  • 5 Odgovora
  • 8295 Hitova

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Novi projekti 2020: cetverosjed sator, 4sjed Zeljo
« u: 03 Lipanj, 2020, 12:22:24 »
Iz OC-a dobijamo slijedece informacije:

Konkretno u planu je, izgradnja četvorosjedne žičare, ski staze sa sistemom osnježavanja, pokretne trake I prodajnog mjesta na lokalitetu Vikend naselja sa ciljem uspostavljanja sadržajne prostorne cjeline. Razvijanje “trnovske” strane Jahorine značajno je zbog funkcionalnog zaokruženja jedinstvene ponude Olimpijskog centra. 
Potom, izgradnja četvorosjedne žičare Rajska dolina sa prodajnim mjestom I dvije ski staze uz trasu žičare kapaciteta 2.400 skijaša po satu. Kako bismo modernizovali ponudu na najadekvatniji način u planu je demontaža lifta Željo i izgradnja novog četvorosjeda sa pripadajućim ski stazama i iosnježavanjem I proširenje već postojećih ski staza na pomenutoj lokaciji. Cilj ove investicije je uravnoteženje kapaciteta skijališta i razvoj “gornjeg” dijela.

Najveći i najzahtjevniji projekat će svakako biti izgradnja Gondole Jahorina – Pale dužine 7.500 m kapaciteta 3.000 skijaša po satu sa ciljem povezivanja gradskog centra Pala sa planinom što predstavlja novi vid transporta. Izborom pravih projekata najveće benefite će imati građani Pala, jer će Gondola direktno povezati Pale i Jahorinu. Uz transport moguće će biti i panoramsko razgledanje netaknute prirode i atraktivnih planinskih predjela. Izgradnja ove Gondole će privući veliki broj investitora na same Pale.

U planu je i izgradnja hale Centar koja obuhvata izgradnju sportske dvorane, kancelarija OC Jahorina, teretane, saune, garaže, poslovnih prostora, velikog marketa, dečije igraonice, prodavnica za sportsku opremu i drugo. U planu je da se u okviru hale izgrade sale za konferencije, izložbe, turistički info centar, skladišni prostor kao i dvorana za organizaciju velikih manifestacija i koncerata što će u mnogome olakšati fukcionisanje na planini. Cilj nam je da se koncerti i pripreme vrhunskih sportista održavaju upravo u ovoj hali.

Zahvaljujući dobrim odlukama i pametnim investicijama od strane Olimpijskog centra Jahorina i Vlade RS, investitori su se vratili na Jahorinu. Trenutno je u toku izgradnja tri velika smještajna kompleksa što takođe značajno doprinosi razvoju ove planine. „Očekuje nas dosta posla i ozbiljnih infrastrukturnih radova, a stručni tim naših zaposlenih će, kao i do sada, predano raditi u cilju realizacije ovih istorijskih projekata. Nakon realizacije ovih projekata, Jahorina će biti, ne samo lider u regionu, već čitave jugositočne Evrope," izjavio je direktor OC Jahorina, Dejan Ljevnaic.Odg: Novi projekti 2020: cetverosjed sator, 4sjed Zeljo
« Odgovori #1 u: 03 Lipanj, 2020, 12:59:06 »
Po informacijama koje imamo, nova gondola Pale-Jahorina bi isla sa Golog Korana do Jahorine.
4sjed Sator sa pocetnom stanicom ispod starog kamenoloma (strma livada sa posjecenom sumom ispod uske staze-puta ispod stijena) na stazi Poljica.
Izlaz blizina jezera.
Uz to se prave dva pomocna lifta ili trake od pocetka naselja Sator (Obucina Bare) ka pocetnoj stanici. Drugi sa druge strane livade gdje se planira navedeni novi centar.

Uz to, saznajemo da se radi na modernizaciji i sanaciji ceste od Balvanista prema naselju Sator.
Samim tim naselje Sator ce postati centar zbivanja sa najvecno koncentracijim smjestajnih jedinica i ponude, kao i sjeciste vise skijaskih i planinarskih staza.

Baza VIP Jahorine se takodjer nalazi na ovom potezu.


*

HeAd

  • *****
  • 4332
Odg: Novi projekti 2020: cetverosjed sator, 4sjed Zeljo
« Odgovori #2 u: 03 Lipanj, 2020, 23:54:00 »
Jos da skontaju na koji nacin da jezero bude stalno puno vode i to je to..
╔╝╚╗♫╚╣║║║║╔╣╚╗╔╣║♫║
╚═♫╝╚═╩═&#9 Nikad žirafa neće biti top! https://youtu.be/tq_jiVdP0p4

*

rale

  • **
  • 35
Odg: Novi projekti 2020: cetverosjed sator, 4sjed Zeljo
« Odgovori #3 u: 14 Srpanj, 2020, 10:32:18 »
Kada  ce biti uredjena slika Rajskih vrata ?

Odg: Novi projekti 2020: cetverosjed sator, 4sjed Zeljo
« Odgovori #4 u: 16 Srpanj, 2020, 14:52:53 »
Primjećen je mali zeleni kamenojedac kako melje kamen po stazama...
Odg: Novi projekti 2020: cetverosjed sator, 4sjed Zeljo
« Odgovori #5 u: 23 Studeni, 2020, 12:27:56 »
Može malo pojašnjenje oko Snežne doline Resort. Stalno mi 'iskače' reklama. Koliko vidim oni se reklamiraju da će novi sestosjeda ići pored samog objekta? Gdje se ovo tačno nalaza? Koliko sa ja skontao iz slika ovo se nalazi na lokaciji Obucine bare. A iz natpisa sa neta sam skontao da ce, što se tiče date lokacije ići 4sjed sa vrha do Satora, pa od polazne stanice dvije Ski trake?