Pozdrav Gost

Pravilnik o boravisnim taksma

  • 4 Odgovora
  • 8280 Hitova

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Pravilnik o boravisnim taksma
« u: 10 Prosinac, 2007, 23:33:58 »
Jos se doradjuju neki detalji, ali sto ono sto smo vec nagovijestili da ce gosti morati placati vlasnicima boravisnu taksu, a vlasnici ce biti duzni da uplate tu taksu na racun Turisticke zajednice i opstine Pale odnosno Trnovo. VIP Jahorina ce i davati svim svojim gostima potvrde o placenoj taxi.
Inspektori na licu mjesta ce biti prisutni i vrsiti kontrolu da li su vlasnici uplatili taxe.

Detalje cemo obavjestiti cim se donesu novi pravilnici.

*

sasav

Odg: Pravilnik o boravisnim taksma
« Odgovori #1 u: 11 Prosinac, 2007, 17:14:23 »
Vlasnici objekata su dužni da vam izdaju karton o prijavi stranih gostiju  i da vam daju primjerak uplatnice o plaćenoj boravišnoj taxi. Kada to dobijete onda  tek legalno boravite na planini. Na osnovu knjiga gostiju vršiće se kontrola plaćanja boravišne taxe al to je posao za inspekcisku službu. Znače vi samo tražite od vlasnika objekta kome date novac da vam za to da uplatnicu o izvršenoj uplati na budžet javnih prihoda.

*

ziponja

Odg: Pravilnik o boravisnim taksma
« Odgovori #2 u: 11 Prosinac, 2007, 19:21:00 »
Hvala za info, ali........
zar se ne placa boravisna taksa na kraju, a ne na pocetku boravka na Jahorini ( kao svugde na svetu) ???
Sta ako odlucim da odem treci, cetvrti dan , a platim unapred taksu za sedam dana.
Mislim , ako je tako kako ce mi onda gazda pokazati uplatnicu ??
Nemam pojma, ali nema ni veze. Bit ce kako bude

*

sasav

Odg: Pravilnik o boravisnim taksma
« Odgovori #3 u: 11 Prosinac, 2007, 21:01:38 »
pa kada platiš smještaj platiš i boravišnu taxu. Al evo da ti pojasnim. Svaki vlasnik objekta na Jahorini mora da vodi dvije evidencije i to knjigu stranih i knjigu domaćih gostiju i na osnovu te dvije evidencije inspektori sravnavaju uplatu boravišne takse. E sada se može desiti da pojedini vlasnici objekata nevode evidenciju ili propuštaju da evidentiraju goste u evidencije i tada može doći do neovlaštene naplate boravišne takse.Od prošle sezone MUP RS i Ministrastvo sigurnosti BiH odnosno odsjek za strance pomenutog ministrastva su u saradnji sa gradskim inspektorima vršili kontreolu i u pet slučajeva su izreki novčane kazbe zbog nevođenja pomenitih evidencija. Takođe je bila pokrenuta akcija na izlazu sa Jahorine a koja se odnosila na anketiranje gostiju da li posjeduju boravišne  kartone  i gdje su boravili. Moram vam reci da je 80 %  gostiju imalo uredne kartone kao i  potvrde o plaćenoj boravišnoj taksi. Naredne sezone će se nastviti pojačanim tempom ova aktivnosti. Evo pozivam vas sve da prijavite sve kojim ste platili boravišni taksu a niste dobili potvrdu ili niste dobili karton o prijavi gosta(samo za strane goste)

*

sasav

Odg: Pravilnik o boravisnim taksma
« Odgovori #4 u: 12 Prosinac, 2007, 16:00:15 »
Na ovoj adresi mozete pogledati kompletan Zakon o boravišnoj taksi

http://www.narodnaskupstinars.net/lat/zakoni/zakon.php?id_zakona=126