• Welcome to Jahorina - ski & board zajednica - Forum.
 

News:

Team VIP Jahorina Vas poziva na diskusije vezane za Jahorinu, skijanje, smjestaj, vrijeme, Vasa iskustva... Dobrodosli na web portal Jahorine!

Main Menu

Jahorina sezona 2023 - 2024

Started by Nightmaster, 12 September, 2023, 14:16:28

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Nightmaster

Novi cenovnik objavljen - razlog da se pokrene tema  ludzatobom:((


HeAd

Цијена приличи стандарду грађана  WTF
╔╝╚╗♫╚╣║║║║╔╣╚╗╔╣║♫║
╚═♫╝╚═╩═&#9 Nikad ¾irafa neæe biti top! https://youtu.be/tq_jiVdP0p4


HeAd

Pogledao sam malo cijene po skijalištima u okolini, tj. Evropi. Cijene su osjetno otišle gore.. Ski-pass recimo na Kronplatzu za 6 dana je 375.00 eura ; Val Thorens je 375.00 eura ; Kranjska Gora je 6 dana 210.00 eura; Rogla 201.00 euro; Katchberg 6 dana ski-pass 324.00 eura ; Flachau je 370.50 eura za 6 dana skijanja ; Jahorina ima cijenu od oko 190.00 eur-a.
Ona ostala poput Madonne , Schladminga ili Tignesa su daleko skuplja...
Malo sam pratio cijene smjestaja na Bookingu za Jahorinu i vidim da je kriza uzela maha, s obzirom da ima dosta smjestaja za udarni termin od 13.01.
╔╝╚╗♫╚╣║║║║╔╣╚╗╔╣║♫║
╚═♫╝╚═╩═&#9 Nikad ¾irafa neæe biti top! https://youtu.be/tq_jiVdP0p4

MisterXZY

A jesi li mozda uporedio zivotni standard u Evropi i u BiH (RS)?
Koliko procenata od mjesecne plate treba nekom prosjecnom Evropljaninu, npr. Slovencu za 6 dana skijanja na Kranjskoj Gori i koliko procenata od mjesecne plate treba nekom iz BiH (RS) za 6 dana skijanja na Jahorini?

mijat

ne formira se cena ski pas na osnovu životnog standarda već na osnovu inputa potrebnih za funkcionisanje ski liftova. cena struje, radnog sata, goriva, ... su različiti i zato je i cena različita. niko ne gleda životni standard već gleda da li mu je kWh struje 10 ili 30 euro cenata i da li mu radnik radi za 30 ili 100 eura. logika je ista i u evropi i kod nas, ko nema para za skijanje sedi kući.

mbat

Cijene kWh je oko 3,5 eurocenta, dnevnica većine radnika oko 20 eur, ne diktira to cijenu kod nas već rate kredita i blokirani računi.

MisterXZY

Quote from: mijat on 17 November, 2023, 18:53:44ne formira se cena ski pas na osnovu životnog standarda već na osnovu inputa potrebnih za funkcionisanje ski liftova. cena struje, radnog sata, goriva, ... su različiti i zato je i cena različita. niko ne gleda životni standard već gleda da li mu je kWh struje 10 ili 30 euro cenata i da li mu radnik radi za 30 ili 100 eura. logika je ista i u evropi i kod nas, ko nema para za skijanje sedi kući.
Pa eto uzmimo sve ove parametre u istu formulu (struja, gorivo, radna snaga, marza...) pa cemo dobiti realnu cijenu kostanja skijanja ovdje i bilo gdje drugo.  ideea:(

HeAd

Onaj ko ne prima platu u EUR-ima koji su prestampani, taj ce se tesko ove godine na skije popeti  WTF
╔╝╚╗♫╚╣║║║║╔╣╚╗╔╣║♫║
╚═♫╝╚═╩═&#9 Nikad ¾irafa neæe biti top! https://youtu.be/tq_jiVdP0p4

mijat

krajnje je vreme da se krene sa tarlahanjem, stanje je kritično sa  :SNOW:  :SNOW:  :SNOW:  :X


archieos69

Ima li naznake s obzirom na predstojece dane i minusne temperature da ce se zasnjeziti komplerno skijaliste do sredine Januara? Snijega po prognozi nece biti u tolikoj mjeri da se otvore staze  :<)

dix

Pozdrav! Kakvo je stanje sa čekamjem na žicama, da li je gužva?

lemon

Koja je muka natjerala OC da vrsi naplatu ulaza (parkinga) u Satorsko naselje? Nema se para, kasni kredit, losa prosla sezona?

mitar

Dobar dan,imamo dogovoren smještaj u martu  kod Šestosjed Trnovo.Postoji li mogućnost hvatati noćno skijanje odatle?Hvala