Pozdrav Gost

Priprema za skijasku sezonu na Jahorini

  • 1 Odgovora
  • 6170 Hitova

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Priprema za skijasku sezonu na Jahorini
« u: 21 Studeni, 2007, 23:06:27 »
Kako je sezona vec pocela, a predvidjanja za snijeg su veoma dobra, a ocekujemo da ce u 12. mjesecu biti jos vise snijega nego sada,
htjeli bi smo dati svim gostima par savjeta.

Molimo Vas da procitate paziljivo i drzite se ovih prijateljskih savjeta.
1. Obavezno zimske gume vec pred pocetak puta namontirati. Lanci su obavezna zimska oprema, te ih kupite na vrijeme. Na licu mjesta mozete kupit lance ali su puno skuplji. Osim toga probajte ih staviti pred put kako bi na licu mjesta ukoliko zatreba, sve sto brze islo. Inace se prouzrokuje nepotrebna guzva.

2. Nemojte krenuti samo sa ljetnim gumama i misliti "imam lance, sta ce mi zimske gume". Sa lancima mozete voziti samo po cesti koja je prekrivena malo debljim snijeznim prekrivacem...

3. Obavite potreben kupovine ili prije polaska, a nasa preporuka je da to uradite na Palama ili Jahorini. Na Palama ima prilicno puno kafica i par nocnih klubova, gdje ste dobrodosli gosti.

4. Od Pala do Jahorine je put cca. 12 km dug. Put je uglavnom veoma dobro ociscen. Prosjecno trajanje voznje je cca. 20 min.

5. Na ulazu u Jahorinu stoji policija, koja tu stvarno ima siguronosni faktor. Time smo Jahorinu oslobodili od "kriminalaca" razlicitih vrsta, te bi Vas zamolili da imate razumjevanja ukoliko budete upitani za dokumente. Na samoj Jahorini ima takodjer policije u civilu i uniformi, te im se mozete obtratiti za eventualne probleme.

6. Odmah poslije policijskog punkta je prvo raskrizje. Lijevo su hoteli Board, Termag, Lavina, San, Bistrica te apartamni Kosuta, dok ukoliko skrenete na desno su Hoteli Snjesko, Granzov - Sport, Kristal, Poljice te naselje - planinsko selo Sator.


*

sasav

Odg: Priprema za skijasku sezonu na Jahorini
« Odgovori #1 u: 12 Prosinac, 2007, 20:25:13 »
evo još par korisnih  brojeva telefona:

Policijska stanica Pale 057 122
                             057 223031
Policijska stanica Trnovo 057 610241
Policijska stanica za bezbjednost saobraćaja I.Sarajevo  057 340 775

Ako budete imali bilo kakvih problema nemojte se ustručavati pozvati nevedene brojeve.