• Welcome to Jahorina - ski & board zajednica - Forum.
 

News:

Team VIP Jahorina Vas poziva na diskusije vezane za Jahorinu, skijanje, smjestaj, vrijeme, Vasa iskustva... Dobrodosli na web portal Jahorine!

Main Menu

Sastanak pred pocetak sezone

Started by vip-jahorina, 03 November, 2009, 13:41:49

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

vip-jahorina


MarijaBB

Ta tekuca pitanja su vjerovatno: dunjevaca, klekovaca, kajsijevaca, sljiva, viljamovka...

brera


Big_DANE


vip-jahorina

hehe, ja dolazim samo na 2. tacku dnevnog reda

vip-jahorina

evo i ovo, ne mogu vise tipkati  3:(

odrzan sastanak, svi se pojavili, i oni stu su trebali i oni sto se svaki put pitam sta ce oni ovdje. Necu nabrajat imena, ali mislim da ce skontati oni sami o kome se radi....

Elem, opstinari su kao da su u predizbornoj kampanji drzali govor. Ta divna ideja o postavljanju rampe je od strane BL zabranjena pa niti jedan od projekata koje je opstina Pale. Od te love je trebalo cistiti puteve, parkinge, odvoz smeca i sad opstina Pale i Trnovo to vise ne mogu. Eto, opstina Pale nema nista od Jahorine, pa nece vise nista niti davati.
Za vasu informaciju, ionako postoji mogucnost da se Resort Jahorina izdvoji iz opstine Pale i Trnovo, i stavi pod ingurenciju RS-a. Ne znam da li bi u tom momentu jos uvijek mislili isto.Dalje, direktor OC-a, Branko Korman im govori da oni moraju to cistiti jer je to dio opstinskog puta. Isto kao da stave rampu na Palama da bi cistili Pale. Zakljucak: Gradonacelnik ce se sastati sa nacelnicima Opstine Pale i Trnovo te Koromanom da se nadju rijesenje oko ciscenja puta i odvoza smeca.

Taxi stajalista: bi trebala biti na potezu izmedju hotela Bistrica i Nebojse, a eventualno i na Poljicama. Razlika od prosle godine jeste usaglasene cijene za prevoz gostiju po Jahorini, sto ce i na par tabli biti obiljezeno. Neka vrsta signalizacije sa taxi cijenama (ne kontam bas, ali cemo vidjeti).

Prva pomoc: Dezurna sluzba ce se sastojati od doktora i tehincara koji ce dezurati od 8.00 do 20.00 h svaki dan, a poslije toga zaduzena ce biti ambulanta i prva pomoc na Palama koja ce od 20.00 biti pojacana sa jednim tehicarom i sanitetskim kolima. Osim toga, ove godine ima i OC svoja sanitarna kola. Ovo nam je sve ispricala direktoria med. centra na Palama.

Sanke: CJB je zaduzen za uvodjenje reda po pitanju ski sanki na stazama. Oni su izradili nacrt odnosno odluku (znaci nije ZAKON) kojom se zabranjuje svim osim gorskoj sluzbi i policiji (naravno samo dok vrse svoju duznost). Kako policija ne smije naplacivati kazne jer nije zakon (znaci nema sankcija), smije inspekcija djelovati i naplacivati kazne. Svi ce smjeti voziti sanke samo tamo gdje budu oznaceni putevi za sanke. Direktor Korman je zamoljen da u narednih par dana napravi oznake gdje bi se smjele sanke voziti.

Elektrodistribucija: 24 sata dezeure na Jahorini
Posta (Bistrica): od 09.00-17.00h svaki dan osim nedjelje
Autobuska linija I. Sarajevo-Jahorina ce biti uspostavljena tokom cijele sezone i narvno bice "negdje" na Jahorini to sve obiljezeno.

Koroman je naveo podatke o stanju sa novim 6sjedima, i da je jucer razgovarao o svemu za Leitnerom, koji su mu potvrdili da bi radovi trebali u roku biti odradjeni (znaci tamo do druge polovine decembra)!!!
Osim toga, izasla je ekipa strucnjaka na teren koja je pregledala stubove da bi stavila zastitne maske na njih, te su porucene iste. Osim toga, trebale bi i nove oznake da dodju na staze.

Moramo pohvaliti gradonacelnika I. Sarajeva Dr. Vinka Radovanovica koji je za razliku od svog predhodnika ipak puno spremniji se uplesti oko pitanja i problema na Jahorini. Samo naprijed, kao i svako ko je spreman pridonjeti Jahorini imace nasu podrsku (isto tako mislim i na podrsku ski zajednice)!!





skiDeki

Sudeci po ovome sto je VIP napisao ova sezona bi trebala biti mnogo bolja od prethodnih, bar sto se organizacije tice, ipak Jahorina sa novim sestosedima gura napred :bravo::( :)
...skije na rame i sanke u ruke pa put rajske doline...

vip-jahorina


mislim da je ovo prelomna sezona, i da nece bas sve od jednom se dogoditi, ali da se nekakav zaokret desio i da se dosta toga mijenja ili je ka putu da se promjeni.

skiDeki

Niko normalan ne ocekuje da kad dodje gore ne moze da se snadje, kao da nikad nije bio na jahorini, ali je opet lepo kad dodjes u svoj omilljeni ski centar i vidis promene nabolje :)
Ako nastave samo ovim tempom, bice dovoljno par godina da Jahorina postane najjaca u ovom delu Evrope  hug:(
...skije na rame i sanke u ruke pa put rajske doline...