Pozdrav Gost

Jahorina - idila u blizini

  • 0 Odgovora
  • 2804 Hitova

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Jahorina - idila u blizini
« u: 09 Studeni, 2009, 23:48:43 »
Zagreb, 30.10.2009
Skijanje za svačiji džepi odličan skijaški doživljaj
Na samo tridesetak kilometara udaljenosti od Sarajeva nalazi se Jahorina, domaćin Zimskih olimpijskih igara 1984. godine. Staze su ukupne duljine 20 km, a nalaze se na visinama od 1200 do 1900 m. Skijaški sistem obuhvaća 4 žičare s dvosjedima i 4 ski lifta ukupnog kapaciteta više od 7500 skijaša na sat.

Velik dio planine proglašen je nacionalnim parkom. Crnogorične šume bogat su izvor svježeg i mirisnog zraka, a i lijepa scenografija za duge šetnje. Za one koji žele isprobati i čari noćnog života, Jahorina i obližnje Sarajevo imaju štošta za ponuditi.

Postoje i staze za skijaško trčanje, kao i mogućnost noćnog skijanja, a ako vam sve te aktivnosti dosade, možete unajmiti motorne sanjke i uživati u vožnji i razgledavanju snježne idile. Također, tu je i škola skijanja za one koji žele naučiti ili se podsjetiti ove vještine. Ne zaboravite posjetiti Sarajevo i složiti svoju sarajevsku priču uz slatkiš ratluk, burek, ćevapčiće...

Posljednjih je godina Jahorina postala popularno skijalište, što može zahvaliti popularnim cijenama smještaja, ali i odličnoj ugostiteljskoj ponudi. Na samim ski stazama smještene su brojne grill kućice s terasama na kojima se možete dobro okrijepiti nakon skijanja. Za okrjepu će dobro doći poznati bosanski specijaliteti s roštilja te topli i hladni napitci.

Izvor: Jutarnji List