Pozdrav Gost

Podrška olimpijki

  • 0 Odgovora
  • 2720 Hitova

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

*

reger

  • **
  • 50
Podrška olimpijki
« u: 12 Studeni, 2009, 00:28:01 »
Zvaničnici opštine Pale upriličili su prijem za najbolju alpsku smučarku Republike Srpske i BiH, Žanu Novaković, koja je obezbijedila normu za učešće na predstojećim Zimskim olimpijskim igrama u Vankuveru, obećavši tom prilikom da će učiniti sve što je moguće kako bi joj pomogli da se što bolje pripremi za nastup na najvećoj svjetskoj sportskoj smotri.


- Upoznati smo s problemima na koje nailazi naša najbolja smučarka i tu smo da vidimo šta kao njena opština možemo učiniti kako bi ih prevazišla. Činjenica je da Žana trenira samostalno, kao što je i činjenica da nadležne strukture za sport u BiH ne čine dovoljno, imajući u vidu da se sportisti poput Novakovićeve izlažu velikim naporima i troškovima i ne nailaze na razumijevanje koje im pripada i po zakonskom rješenju u ovoj oblasti - rekao je načelnik opštine Pale, Slobodan Savić, te ocijenio da je neophodno što prije pronaći kvalitetno rješenje koje bi Žani Novaković i njenim talentovanim i uspješnim kolegama sportistima omogućilo kvalitetniji rad i postizanje još boljih rezultata.

Najbolja alpska smučarka RS i BiH, Žana Novaković, rekla je za "Fokus" da olimpijsku normu potvrđuje posljednje četiri godine, ostvarujući konstantno dobre rezultate, koji su u posljednjoj godini verifikovani i kroz poboljšanje plasmana na svjetskoj rang-listi za stotinak mjesta.

- Bodovi koje sam osvojila predstavljaju sigurnu kartu za Olimpijadu, ali je neophodno da se poklope i još neki drugi faktori kako bih uspješno privela kraju pripremni period i potpuno spremna otišla u Vankuver s jasnom željom da što bolje predstavljam svoj grad, RS i BiH - kazala je Novakovićeva.

Ona je podsjetila da Skijaški savez BiH nije registrovan na vrijeme, čime je propuštena šansa da se aplicira za sredstva iz kojih se dobrim dijelom finansiraju pripreme olimpijaca, što je, kako je rekla, donijelo ogromne probleme samim sportistima, koji su ostali bez trenera i prepušteni sami sebi.

- To je problem koji bi trebalo hitno rješavati, s obzirom na to da je Olimpijada za tri mjeseca. Nadam se da će sve nadležne strukture uvidjeti probleme i naći načina da ih riješe - poručila je Novakovićeva.
Fokus