Pozdrav Gost

Jahorina: Otvara se 150 sezonskih radnih mjesta

  • 0 Odgovora
  • 4800 Hitova

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

*

reger

  • **
  • 50
Jahorina: Otvara se 150 sezonskih radnih mjesta
« u: 15 Studeni, 2009, 14:25:24 »
SARAJEVO, 13.11.2009. SEEBIZ
Svi punoljetni građani, koji su u potrazi za poslom, a koji u subotu posjete Sajam zapošljavanja u Palama, imaće priliku da kroz direktne kontakte s poslodavcima prezentuju svoja znanja i vještine, te dobiju priliku da ove zime hljeb zarađuju na olimpijskoj ljepotici Jahorini.

Zavod za zapošljavanje RS ove godine Sajam zapošljavanja organizuje u Palama, u holu poslovne zgrade Elektrodistribucija Pale, a interesovanje za novim radnicima, u predstojećoj turističkoj sezoni, iskazalo je 16 poslodavaca s Jahorine. Kako je “Fokusu” potvrđeno u republičkom Zavodu za zapošljavanje, očekuje se da će posao dogovoriti 150 novih radnika, zbog čega se i apeluje na nezaposlena lica da dođu i posjete sajam, te direktno poslodavcima prenesu svoje kvalitete. U predstavljanju svojih biografija posjetiocima sajma pomoći se i radnici Zavoda.

- Direktan kontakt s više poslodavaca na jednom mjestu sigurno nudi i veću mogućnost za zaposlenje i to je šansa koju nezaposlena lica trebaju iskoristiti – ističu u Zavodu za zapošljavanje RS, napominjući da su ovakva mjesta dokazano učinkovita za zapošljavanje.

U okviru subotnjeg skupa biće organizovan i okrugli sto na temu “Efikasnije zadovoljavanje iskazanih potreba poslodavaca”, u čijem radu bi, pored predstavnika Zavoda, trebalo da učestvuju i predstavnici grada Istočno Sarajevo, te tamošnjih opština.