Pozdrav Gost

Olimpijska ljepotica spremna za novu sezonu

  • 0 Odgovora
  • 2795 Hitova

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

*

reger

  • **
  • 50
Olimpijska ljepotica spremna za novu sezonu
« u: 10 Prosinac, 2009, 23:32:55 »
Na olimpijskoj ljepotici Jahorini juče je počela manifestacija "U susret zimi - u susret prijateljima", čiji je cilj promocija turističkih potencijala sarajevsko-romanijske regije.
Namjera organizatora je da na jednom mjestu okupi predstavnike turističke industrije i kvalitetnom i modernom prezentacijom uveća interesovanje turista, ali i potencijalnih investitora iz BiH i okruženja.

Uz prigodne prateće sadržaje, kao što su izložba slika i fotografija, naučni skupovi i radionice, kulturno-zabavni program, sportska takmičenja, posjete turističkim mikrodestinacijama..., trodnevna manifestacija biće okončana zvaničnim otvaranjem zimske turističke sezone u BiH.
Stručni saradnik Turističke organizacije Istočno Sarajevo Branka Spasojević kazala je da će u subotu, 12. decembra, u hotelu "Bistrica" na Jahorini biti otvorena zimska sezona.
- Ceremoniju zvaničnog otvaranja zimske turističke sezone, u subotu u 12.45 časova, direktno će prenositi Radio-televizija Republike Srpske i FTV - najavila je Spasojevićeva.
U novoj sezoni posjetioce na Jahorini očekuju brojni noviteti. Direktor Olimpijskog centra "Jahorina" Branko Koroman rekao je da će posebna ponuda za skijaše biti dva nova šestosjeda, koja će u jednom času moći da prevezu oko 4.000 skijaša.
- Šestosjedi su jedna od investicija iz okvira programa koji namjeravamo da realizujemo u sljedeće tri godine, a čija vrijednost prevazilazi 40 miliona maraka - rekao je Koroman.
On je kazao da je Vlada RS pomogla ovaj projekat sa 26 miliona maraka, od čega je u šestosjede investirano više od 18 miliona KM. Koroman je dodao da će već iduće godine uslijediti povećanje kapaciteta žičara za po 1.000 skijaša, a planira se i izgradnja garaža za smještaj transportnih korpi.

Radovi na novim šestosjedima, koji će olimpijsku ljepoticu svrtati među najmodernije ski-centre u regionu i šire, privode se kraju.
Šestosjed Ogorjelica u rad će biti pušten 25. decembra, dok će šestosjed Poljice u funkciji biti oko 5. januara 2010. godine.

Olimpijski centar "Jahorina" planira i raspisivanje međunarodnog tendera za nabavku "topova" za osnježavanje najpopularnije staze "Skočne".
Organizatori manifestacije "U susret zimi - u susret prijateljima" su grad Istočno Sarajevo, Turistička organizacija grada Istočno Sarajevo, Olimpijski centar Jahorina, Udruženje hotelijera "Jahorina" i medijsko-poslovni koncept "Turizam plus" Radio-televizije Republike Srpske, pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine i turizma RS.