Pozdrav Gost

Jahorina ce da bude najbolji ski centar u regionu

  • 0 Odgovora
  • 2798 Hitova

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

*

reger

  • **
  • 50
Jahorina ce da bude najbolji ski centar u regionu
« u: 12 Prosinac, 2009, 23:50:51 »
Ministar finansija Republike Srpske /RS/ Aleksandar Džombic rekao je da je namjera Vlade Srpske da od Jahorine napravi najbolji skijaški centar u regionu. “Osim projekata osnježavanja, tu su i projekti izgradnje staza, novog kosog transporta u Praci, kao i mnogih drugih projekata koje realizuje Olimpijski centar Jahorina, a iza kojeg ce uvijek stajati i Vlada RS i Investiciono-razvojna banka RS”, naglasio je Džombic na današnjem otvaranju zimske turisticke sezone na Jahorini.

Džombic je podsjetio da je Vlada RS, dokapitalizacijom Olimpijskog centra Jahorina u iznosu od 26 miliona KM, ove godine uspjela izgraditi dva šestosjeda koji predstavljaju najvecu investiciju nakon Zimske olimpijade održane davne 1984. godine. Povodom otvaranja nove zimske sezone, Turisticka organizacija grada Istocno Sarajevo dodijelila je Ministarstvu finansija RS i Radio-televiziji RS posebno priznanje za doprinos razvoju turizma.

Generalni direktor Radio-televizije RS Dragan Davidovic istakao je da ce ova medijska kuca i ove godine nedjeljom realizovati direktne televizijske prenose sa Jahorine i na taj nacin pokušati pomoci i izvuci maksimum iz ovog, kako je naveo, najveceg resursa koji istocni dio RS ima, a gdje se može zaposliti veliki broj ljudi.
“To se može desiti samo pod jednim uslovom, da Vlada RS i dalje stoji iza projekata na Jahorini i da zaposleni u ovom olimpijskom centru i dalje prave prave stvari kao što je to bilo do sada. Tada cemo i mi imati mogucnost da pokažemo gradovima u regionu šta se ovdje dešava”, naglasio je Davidovic.
Turisticka organizacija grada Istocno Sarajevo dodijelila je priznanja za doprinos razvoju i promociju turizma novinaru BH Radija 1 Vanji Ilicic, Gradskoj turistickoj organizaciji iz Kragujevca, Turistickoj agencije “Džoli Travel” iz Beograda, firmi “Maksi Komerc” i mesnoj industriji “Panifleks” iz Pala, hotelu “Bistrica”, “Kuci za odmor – Stevanovic” na Jahorini i medijska kuca “Avaz”.

Direktoru Olimpijskog centra Jahorina Draganu Koromanu dodijeljeno je priznanje za licnost godine u turizmu, a priznanje kao najboljem turistickom novinaru dodijeljeno je Ðordu Mihajlovicu. Priznanja su urucena i najboljim turistickim i ugostiteljskim radncima na Jahorini za izuzetan doprinos za razvoj turizma u ovoj godini. Ceremonija dodijele priznanja održana je nakon okoncanja trodnevne manifestacije “U susret zimi – u susret prijateljima 2009/2010. godina”, koju je organizovao Grad Istocno Sarajevo, Turisticka organizacija grada Istocno Sarajevo, Olimpijski centar Jahorina, Udruženje hotelijera “Jahorina” i medijsko-poslovni koncept Radio televizije RS “Turizam plus”.
Srna