Pozdrav Gost

Veliko zahladjenje i minusi

  • 1 Odgovora
  • 3001 Hitova

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

*

reger

  • **
  • 50
Veliko zahladjenje i minusi
« u: 13 Prosinac, 2009, 00:10:15 »
ZAGREB
Svi koji su se zaželjeli zimskog ugodaja sljedecih ce dana doci na svoje. Oborine tijekom ovog vikenda u Hrvatskoj ce donijeti pad temperature. Prvih dana sljedeceg tjedna kišu bi u mnogim krajevima mogao zamijeniti snijeg pa se prve pahulje mogu ocekivati i u Zagrebu.

Klimatološka jesen
Kako tjedan bude odmicao, temperatura ce se snižavati. To se posebno odnosi na jutarnju temperturu koja bi se u cetvrtak i petak u mnogim krajevima kontinentalne Hrvatske mogla spustiti i na 10 stupnjeva ispod ništice. No, bit ce hladno i u Dalmaciji gdje ce se jutarnja temperatura takoder spustiti ispod nule.

- Prognoze za sljedece tjedne upucuju na vrlo veliku vjerojatnost da ce srednja temperatura zraka sve do pocetka 2010., biti niža od prosjecne. Osim hladnoce, sljedecih dana svakako valja racunati i na povremena lepršanja snježnih pahulja, a u gorskim krajevima i na stvaranje snježnog pokrivaca. Naravno, i na sjeveroistocnjak, na Jadranu povremeno jaku i olujnu buru - rekao je Zoran Vakula, nacelnik Odjela vremenske analize i prognoze u Državnom hidrometerološkom zavodu (DHMZ).

Klimatološka jesen, a rijec je o razdoblju koje ukljucuje rujan, listopad i studeni, te dosadašnji dio prosinca bili su iznadprosjecno topli.

Neobicno topli prosinac
- Primjerice, u Slavonskome Brodu srednja temperatura prvih deset dana u prosincu bila je cak za 5,1 Celzijevih stupnjeva viša od uobicajene za to razdoblje - rekao je Vakula i naglasio da ce nadolazece zahladnjenje djelomicno utjecati i na srednju godišnju temperaturu zraka.

Jutarnji

Odg: Veliko zahladjenje i minusi
« Odgovori #1 u: 13 Prosinac, 2009, 00:43:04 »
Super s:nij) s:nij) s:nij) s:nij) s:nij)