Izvještaj sa Kupresa (Čajuša):
Prvi put sam tu i oduševio sam se.
Dan je bio "kao upisan" za prvo skijanje u sezoni, snijega u izobilju a gužva relativno mala ili je nije ni bilo.
Jedina stvar koja je donekle kvarila dojam je grozna hladnoća. Pretpostavljali smo da je u toku dana bilo oko -12 prema termometru u kolima koji je toliko pokazivao oko 10h.
Kako je dan odmicao bilo je sve hladnije da bi prilikom kretanja sa parkinga isti termometar u kolima pokazao -18 !!!
Uglavnom, staze su bile odlične, obzirom na uslove dan prije. Razrovale su se oko 13h pa je dalje bilo prilično teško opušteno skijati (uz izostanak kondicije, zamislite kako je bilo).
Što se tiče liftova, radili su 4-sjed, 2-sjed i kasnije sidro čini mi se.
Moj lični dojam je da ću u buduće prije dati prednost Kupresu nego Vlašiću, iz više razloga. Prvi je vertikalni transport, koji je i ovakav polovan daleko iznad od onoga na Vlašiću. Drugi razlog je mogućnost da se skija na dva skijališta, posebno interesantno za vikend skijaše koji mogu otići na isto mjesto, a opet nisu na istom kao prošli put. Treća je to što se ne plaća parking, KOJI JE BIO OČIŠĆEN, te normalne cijene u Kafani (da ne imenujem kojoj, nisu platili reklamu :) ), u kojoj se može pojesti klopa po principu express restorana, popiti kafa i drugi napitci po cijenama istim kao u, recimo, bilo kojoj kafani u Banjoj Luci.
Sve u svemu, po meni, dosta viši nivo skijanja nego na Vlašiću, mada moram napomenuti da ni jedno ni drugo skijalište nije za nešto više od 1-2 dana skijanja uzastopno.
I na kraju pokušaću ubaciti koju sliku ...