• Welcome to Jahorina - ski & board zajednica - Forum.
 

News:

Team VIP Jahorina Vas poziva na diskusije vezane za Jahorinu, skijanje, smjestaj, vrijeme, Vasa iskustva... Dobrodosli na web portal Jahorine!

Main Menu

Problem nedostatak snijega u BiH

Started by vip-jahorina, 13 January, 2010, 22:30:16

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

vip-jahorina


vip-jahorina


HeAd

heheh...ovaj zlaja mislim na kraju ove jadne izjave sve je ucesnike pozvao na cevape i pivu... (:smijeh:
╔╝╚╗♫╚╣║║║║╔╣╚╗╔╣║♫║
╚═♫╝╚═╩═&#9 Nikad ¾irafa neæe biti top! https://youtu.be/tq_jiVdP0p4

Peglas

...a deka, bio je koristan ko i naoèale èovjeku sa jednim uhom...

skiDeki

Slazem se sa Vip-om

A da nisu nadrkali cene ski passa sigurno ne bi bili u minusu, dobili bi na kolicini- i to znaju vrapci sa grana, al dzaba vrapcima kad ne znaju ovi sto treba da znaju :)
...skije na rame i sanke u ruke pa put rajske doline...

midwest

Pogresne novine citate :) Trebate citati Glas Srpske, kod njih su uslovi za skijanje idealni.... I to je vijest sa naslovne strane...
A moze se naci i na netu...http://www.glassrpske.com/vijest/3/drustvo/33680/cir/Na-olimpijskoj-ljepotici-idealni-uslovi-za-skijanje.html

На олимпијској љепотици идеални услови за скијање
Datum: 13.01.2010 22:00
Autor: Марина Чигоја
БAЊA ЛУКA - Иако су, због недостатка снијега, становници Српске ове године слабије одлазили на планине, на олимпијској љепотици Јахорини кажу да су тренутно услови за скијање идеални, због чега је посљедњих дана повећано интересовање туриста за ову дестинацију.

Висина снијега у Рајској долини јуче је износила 65 центиметара, а на Пољицама 35 центиметара.
- Попуњеност хотелских капацитета на планини износи око 40 одсто, а заинтересованост туриста је све већа, након што је пао снијег, па можемо рећи да су услови за скијање идеални. Надамо се да ће у идућим данима посјећеност бити и већа - истакли су у Олимпијском центру "Јахорина".
Додали су да је у хотелу "Бистрица", али и у осталим објектима на планини, организован дочек Православне нове године, те да је и то један од разлога што се посљедњих дана већи број становника Српске одлучио за одлазак на олимпијску љепотицу.
У хотелу "Монумент" на Мраковици кажу да интерес скијаша и даље није велики, јер на планини нема снијега. Заинтересованост је, кажу, била повећана пред прославу Православне нове године, али имали су и доста отказаних резервација због недостатка снијега.
- На ски-стази покушавају да направе вјештачки снијег, како би се створили колико-толико повољнији услови. Ипак, у односу на прошлу годину, интерес је и даље слаб - истакли су у "Монументу".
У туристичким агенцијама су потврдили да је интерес становника за одлазак на планину слаб.
У агенцији "Бобар турс" кажу да Семберци нису заинтересовани за зимовање, а највећи разлог за то је чињеница да су се људи, посебно послије празника, истрошили.
У агенцији "Себастијан" истичу да је интерес у односу на прошлу годину знатно слабији, али да и даље постоји, посебно за Јахорину.
- Организовали смо путовања и у скијалишта у Aустрији, а у суботу имамо полазак за Јахорину. Полупансион у хотелу "Бистрица" кошта 59 марака - додали су у овој агенцији.
Ски лифт

У Олимпијском центру Јахорина кажу да је због повољних временских услова у погону вертикални транспорт, а посјетиоцима су доступни беби-лифт, Пољице лифт и Пољице двосјед, као и двосјед Огорјелица 2, Олимпик и Жељо лифт, док Огорјелица један и Скочне не раде, као и два нова шестосједа.
Прогноза

Према прогнозама метеоролога у Српској се данас очекује прохладно, тмурно и мјестимично магловито вријеме, уз дуже задржавање магле током дана у сјеверним крајевима.
Дежурни метеоролог у Хидрометеоролошком заводу РС Драшко Рудан казао је да ће у Српској јутарња температура ваздуха бити минус седам степени Целзијуса на појединим висоравнима, а у осталим крајевима од минус четири до минус два степена Целзијуса. Снијег на планинама очекује се у петак и суботу.
Д. К.

vip-jahorina

ko prati ovaj forum moze vidjeti kakvo su jadi sve te novine, jer od jedne informacije naprave clanak. i to nema veze sa stvarnoscu.
ovdje mi pratimo stvarnu situaciju na jahorini i bolje smo 10 puta informisani nego novine ili OC-a kojima je izvor informacija ovaj forum i www.jahorina.org i facebook vip jahorine  puf:)

skiDeki

...skije na rame i sanke u ruke pa put rajske doline...

midwest

Ne zna se ko je crnji Blic ili Glas. Iz aviona se vidi da je taj clanak napisan jos prije Nove godine pa tek sada iskoristen...
Vip, nisi valjda pomislio da neko ko je bar jednom dosao na ovaj ili neki drugi ski forum moze povjerovati onome sto je u Glasu napisano o Jahorini?
Ali nazalost, obican narod to procita i kada mu ti kazes da je drugacije on odmah misli da si lud  3:(

vip-jahorina

da u tome je problem, sto siroke narodne mase procitaju to i misle da je tako. neki od njih dodju i eto problema: lazovi, prevaranti, reci prijateljima, kumovima, kolegama.
hvala Bogu, ovaj forum dnevno procita desetak hiljada ljudi (skoro u tirazu srednjih novina) pa imaju informacije o stanju ...