• Welcome to Jahorina - ski & board zajednica - Forum.
 

News:

Team VIP Jahorina Vas poziva na diskusije vezane za Jahorinu, skijanje, smjestaj, vrijeme, Vasa iskustva... Dobrodosli na web portal Jahorine!

Main Menu

automobilom na Jahorinu?

Started by silvester, 11 October, 2006, 12:06:53

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

silvester

Da li je pametno dolaziti na Jahorinu kolima. Dolazimo iz Beograda...Jesu li putevi prohodni?
Da li je parkiranje zaista problem? Sta ako nas objekat nema obezbedjen parking?

vip-jahorina

sve su to pitanja koja imaju relativne odgovore. znaci - ceste ce biti prohodne, ali ako bude puno snijega (kao martu 2005 ili feb. 2006 2-4 m snijega) skoro sav ljudski trud je uzaludan, ali ipak su ceste bile koliko toliko pohodne. znaci u 90 % slucajeva su proheodne. problematicno je kod extremnih padavina i velikih padavina preko noci. tada potraje dok se sve ne dovede u red.

parkiranje je problem - zasto? zato sto vecina vlasnika vikendica nisu u stanju ili nece da obezbjede parking, te velika navala gostiju koji nisu bas vicni za voznju po snijgu. oni vlasnci vikendica koji mogu (veliko dio nasih vikendica ima djelom obezbjedjen parking - jer treba gostu i nesto obezbjediti) koji su u nasoj ponudi. Ako Vas objekat nema obezbjedjen parking a vikendica je u naselju Sator, trebali bi ste pitati da li vlasnik je u stanju da Vam obezbjedi jedan, bar prilikom dolozka. No, sve Vam kao i uvijek zavisi od cijene. mnogi se zalete pa uzmu na osnovu 2 male slicice i 15 eura jeftiniju vikendicu ili apartman kojio nisu gotovo u funkciji i uglavnom se nama na licu mjesta obracaju da li im mozemeo pomoci. zato pamet u glavu. 100 eura jeftiniji odmor moze biti paklen  :-[

sto se tice sigurnosti auta: policija stoji na ulazu u Jahorinu, te nema (bar nije bilo zadnje dvije godine) kradja auta. eventualno manje kradje su kao i svugdje moguce (razmisli Zagreb-Beograd-Split-Sarajevo), ali nista alarmirajuce. znaci relativo sigurno, treba izbjegavati u autima ostavljati vrijednije stvari, jakne etc... Osim toga, promislite da dolazite na planinu u snijezne extremne prilike, te da vecina nasih gostiju je iz "mirnijih" ravnicarskih ili primorskih djelova bivse juge, tako da se vecina na snijegu lose snalaze.

Ovo je realno stanje na Jahorini, normalno za snijezne uvijete i polazaj ove prelijepe planine. Zato opustite se, pripremite se i dodjite nam na Jahorinu. :)





vip-jahorina

vlasnik kuce Bijeli Bor obezbjedi svojim gostima pri dolasku parking. Samo kasnije ukoliko odete sa parkinga, postoji mogucnost da ce se neko uparkirati. Mada je taj parking sakriven i samo odredjeni gosti ga znaju. Mada su gosti iz Bijelog Bora uvijek bili prezadovoljni sa uslogom i parkingom. Inace ta vikendica spada u jednu od onih koje veoma lijepe, uredne i dobro opremljene.
Saonice nisu potrebne, od auta do kuce su ca. 100-200 m, tako da saonice ne trebaju (jedno ako dolazite sa kamionom ;)).

Znaci, Vi se mozete prilicno opustiti i radovati se odmoru. :)

Baby pink

 :-* :-*hvala, pohvale za brzi odgovor...vidim trudite se, trudite....samo vam fali jedna mala mala  ;Dinteraktivna karta...nigdje ne mogu nac kojim putem do vas  ;)

vip-jahorina

hvala,
radimo na interaktivnoj karti....