Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 178

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 183

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 184

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 220

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 223

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 235

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 250

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 268
Inspektore ne zanima kako su gradjene zicare
Pozdrav Gost

Inspektore ne zanima kako su gradjene zicare

  • 8 Odgovora
  • 5787 Hitova

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Inspektore ne zanima kako su gradjene zicare
« u: 05 Veljača, 2010, 01:17:44 »
Inspektore ne zanima kako su građene žičare
izvor: EuroBlic | Tijana Veselinović | 05. 02. 2010. - 00:02h |

Banjaluka - Urbanističko-građevinska inspekcija RS ne namerava da proveri kako je moguće da je na izgradnji dve žičare na Jahorini bila angažovana firma kao podizvođač radova bez potrebne licence.
 
Žičara na JahoriniNaprotiv, glavni republički građevinski inspektor Dragan Mijović negira tvrdnje Ministarstva za prostorno uređenje i građevinarstvo koje nam je pismeno potvrdilo da firma «Majneks» iz Pala nema odgovarajuću licencu, odnosno rešenje da ispunjava uslove za izvođenje radova u niskogradnji. U Ministarstvu kažu da su od tog preduzeća dobili zahtev za izdavanje licence i da će zahtev rešiti u skladu sa Zakonom o uređenju prostora. Međutim, “EuroBlicu” nije odgovoreno kada je «Majneks» podneo zahtev za licencu.

Međutim, inspektor Mijović kaže da su njemu u nadležnoj komisiji resornog ministarstva rekli da je «navedenom preduzeću pre četiri dana izdata licenca». Na pitanje kako je onda «Majneks» mogao biti podizvođač radova za već izgrađene ski liftove ako je dobio licencu tek pre nekoliko dana, Mijović nije imao objašnjenje. Samo je rekao da je nadležna opštinska komisija ranije utvrdila da firma ispunjava uslove.

Po Zakonu o uređenju prostora, za izvođenje građevinskih radova regulisano je jedino koje tačno uslove mora da ispunjava izvođača radova. Podizvođači radova nisu obuhvaćeni zakonom, ali je, kako kaže Mijović, inspekcija zahtevala i od njih da imaju potrebnu licencu za poslove za koje su angažovani. U dosadašnjoj praksi inspekcija je kažnjavala podizvođače radove ako nisu imali licencu. «Novim zakonom o uređenju prostora, koji je u fazi izrade, biće regulisano i koje uslove moraju podizvođači radova da ispunjavaju», naveo je Mijović.
Na pitanje ko će odgovorati ako se eventualno nešto desi na tek izgrađenim šestosednim žičarama, Mijović kaže – investitor.

Investitor je Olimpijski centar „Jahorina“, odnosno Vlada RS koja je prošle godine u OC, posredstvom dokapitalizacije, uložila 26 miliona KM. Od toga je 18 miliona maraka plaćeno za gradnju dve šestosedne žičare – "Ogorjelica 1" i "Poljice". Glavni izvođač radova je italijanska firma "Lajtner".
Vlada RS, odnosno Akcijski fond RS, ima 64,9 odsto akcija u OC Jahorina.

Odg: Inspektore ne zanima kako su gradjene zicare
« Odgovori #1 u: 05 Veljača, 2010, 01:21:04 »
Korman kaze (izvor Fokus):
----------------------------------- garant MADE by Šeki  :-* ---------------------------------------------------
"Majneks" ima građevinsku licencu
Direktor Olimpijskog centra "Jahorina", Branko Koroman, demantovao je pisanje u pojedinim medijima da podizvođač radova, firma "Majneks" iz Pala, nema licencu za obavljanje povjerenih joj građevinskih poslova.
- Na zahtjev Olimpijskog centra licenca je dostavljena, tako da su neosvane spekulacije da se ovako vrijedan


A onda slijedi ovo (izvor EuroBlic):
--------------------------------------------------------------------------------------

Ni odgovora ni dozvola
Osim nejasnoća u vezi sa licencom podizvođača radova, niko ne zna kada će izgrađene žičare biti u funkciji. Olimpijski centar ih još, praktično, nije ni preuzeo u vlasništvo jer žičare nemaju upotrebnu dozovolu, a ne postoji ni građevinska dozvola za radove jer nisu rešeni imovinsko-pravni odnosi. Odgovor nema ni direktor OC Jahorina Branko Koroman. "To je stvar određenih procedura na koje ove akcionarsko društvo ne može uticati", kaže Koroman.

Odg: Inspektore ne zanima kako su gradjene zicare
« Odgovori #2 u: 05 Veljača, 2010, 01:28:31 »
podsjecamo vas na ovo vijest od 29.12.2009.   from Sheky with love  :-*   
-------------------------------------------------------------------------------

ISTOČNO SARAJEVO, Dva nova šestosjeda na olimpijskoj ljepotici Jahorini spremni su i čekaju snijeg da budu pušteni u upotrebu, rekao je direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Branko Koroman.
On je istakao da je šestosjed Ogorjelica juče zvanično trebao biti pušten u rad, ali da je to odgođeno zbog nedostatka snijega.
- Iako su šestosjedi već postavljeni i prošli potrebne probne vožnje, njihovo zvanično puštanje u rad morali smo da odgodimo, jer na Jahorini trenutno ima samo deset centimetara snijega. Bitno je da je sve spremno i da se samo čekaju povoljniji vremenski uslovi, a to na Jahorini znači da se čeka snijeg – kazali su u službi marketinga i prodaje Olimpijskog centra “Jahorina”.
Šestosjed Poljice u rad bi trebao biti pušten 5. januara 2010. godine.

Prema riječima nadležnih u Olimpijskom centru, na Jahorini su završeni svi planirani radovi oko montaže i postavljanja šestosjeda koji će udvostručiti kapacitet vertikalnog prevoza turista.
Osim postavljanja novih žičara urađen je i generalni remont postojećih instalacija.
Novi šestosjedi olimpijsku ljepoticu će svrtati među najmodernije ski-centre u regionu, ali i šire.

Koroman je ranije rekao da će posebna ponuda za skijaše u ovoj zimskoj sezoni biti upravo ova dva nova šestosjeda, koja će u jednom času moći da prevezu oko 4.000 skijaša.
- Šestosjedi su jedna od investicija iz okvira programa koji namjeravamo da realizujemo u sljedeće tri godine, a čija vrijednost prevazilazi 40 miliona maraka – kazao je Koroman.
On je podsjetio da je Vlada RS ovaj projekat pomogla sa 26 miliona maraka, od čega je u šestosjede investirano više od 18 miliona maraka.

Planovi

Branko Koroman je istakao da će već iduće godine uslijediti povećanje kapaciteta žičara za po 1.000 skijaša, a planira se i izgradnja garaža za smještaj transportnih korpi.
Olimpijski centar “Jahorina” planira i raspisivanje međunarodnog tendera za nabavku “topova” za osnježavanje najpopularnije staze Skočne. Glas Srpske

Odg: Inspektore ne zanima kako su gradjene zicare
« Odgovori #3 u: 05 Veljača, 2010, 03:01:45 »
Analiza svih medijskih izvještajka najbolji je način da se vidi čija je odgovornost blamaža sa šestosjedima  :bravo::(

*

BOJAN-BG

  • *****
  • 4248
Odg: Inspektore ne zanima kako su gradjene zicare
« Odgovori #4 u: 05 Veljača, 2010, 07:06:38 »
lazu i mazu kako god da okrenes,sad kad bi ih skupili sve zajedno i da nam kazu zasto nerade sestosdi ko zna kakav bi odgovor dobili,vipe jel postoji opcija da se organizuje neki interviju sa koromanom zvanicno u nekoj TV emisiji pa da ga malo voditelj ispreskace sa pitanjima

*

mijat

  • *****
  • 6728
Odg: Inspektore ne zanima kako su gradjene zicare
« Odgovori #5 u: 05 Veljača, 2010, 08:31:06 »
bojane smiri se, ajmo u kafanu na jednu (eventualno dve) bele  austin:(

sama tema mi je smešna, kako može inspektore da ne zanima kako su žice građene, pa za čega oni primaju plate? za ovakve stvari se ide u zatvor!

u zakonu lepo piše: ako se započne izgradnja objekta bez građevinske dozvole sledi novčana kazna ili kazna zatvora do 3 godine! alo ljudi! ja tek sad čujem da nisu rešeni imovinsko pravni odnosi i da bez toga nije ni mogla da se dobije građevinska dozvola! tek sa izvodima iz zemljišnih knjiga i kopijama plana iz katastra nepokretnosti se može otpočeti proces dobijanja građevinske dozvole.

sad sam se i ja iznervirao

*

zum

  • ***
  • 251
Odg: Inspektore ne zanima kako su gradjene zicare
« Odgovori #6 u: 05 Veljača, 2010, 16:20:12 »
zato je jucer bila gradjevinska inspekcija na jahorini i kaznjavale sve. sve koji nisu uredne paprile imali. osim oc-a.  ideea:(

Odg: Inspektore ne zanima kako su gradjene zicare
« Odgovori #7 u: 07 Veljača, 2010, 14:14:49 »
Ovo je bas zalosno, pa gdje mi zivimo.Ovo jasno pokazuje kakva smo mi drzava.Ovo je cist primer kako nesta izgleda kada na poziciju neko dodje stranacki bez iskustva.Dcaba pare caba sve kad nema pameti.Pa nikako mi ne moze biti jasno kakva je to ne odgovornost poceti nesta praviti  bez papira ili je to sve svijesno uradjeno zbog nekih licnih interesa sto me ne bih nimalo cudilo.

Odg: Inspektore ne zanima kako su gradjene zicare
« Odgovori #8 u: 15 Veljača, 2010, 10:09:20 »
BEZ KOMENTARA! austin:(