Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 178

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 183

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 184

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 220

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 223

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 235

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 250

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 268
Petra Majdič osvojila bron po težkem padcu med ogrevanjem
Pozdrav Gost

Petra Majdič osvojila bron po težkem padcu med ogrevanjem

 • 10 Odgovora
 • 7222 Hitova

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

*

brera

 • *****
 • 7221
'Levjesrčna Majdičeva zasluži medaljo za hrabrost'

"Dosegla sem le bronasto medaljo, a zame je zlata z diamanti!“ Te besede Petre Majdič danes povzemajo mediji z vsega sveta, ki junaškemu dosežku slovenske šampionke namenjajo veliko pozornost.
.
"Levjesrčna Majdičeva si zasluži medaljo za hrabrost,“ so novico naslovili pri tiskovni agenciji Reuters. "Petra Majdič je na olimpijskem šprintu osvojila bron in zaslužila posebno medaljo za izjemno hrabrost. Skozi tri preizkušnje je premagovala bolečine, da bi se povzpela na zmagovalni oder,“ so zapisali v članku, v katerem so podrobno opisali agonijo, ki jo je Majdičeva doživljala po hudem padcu na ogrevanju. S herojskim dosežkom je zasenčila dobitnico zlate medalje, Norvežanko Marit Björgen, so še dodali.
 
Ne le Björgenova, tudi zmagovalci v moški kategoriji, ki so se skupaj z ženskami predstavili na novinarski konferenci po tekmi, so ostali v senci slovenske športnice leta, pa piše komentator Wall Street Journala. "Novinarji so ignorirali dobitnike zlatih in srebrnih kolajn in vprašanja namenjali le Petri Majdič, ki je trzala od bolečin,“ je zapisal.
 
 
(Foto: STA)
Veliko prostora so izjemnemu dosežku namenili tudi pri Cristian Science Monitorju. Izpostavili so dejstvo, da so člani drugih reprezentanc ob progi v en glas spodbujali pogumno tekačico na smučeh. "Zgodovina bo zabeležila bronasto medaljo za Majdičevo, a za športnike in trenerje iz drugih držav, ki so pozabili na nacionalne razlike in jo spodbujali ter slavili njeno zmagoslavje, je več kot to,“ so zapisali. Dodali so izjavo Björgenove, da je Petrin bron pravzaprav zlato, in besede njenega trenerja Ivana Hudača: "To, kar se je zgodilo danes, je čudež!“
 
Majdičeva že tri leta ni šla na počitnice, da bi bila na olimpijskih igrah stoodstotno pripravljena. Njena ekipa jo je želela poslati v ambulanto, a se je uprla, saj se je zavedala, da je to njena zadnja olimpijada. Z vsakim krogom je bila močnejša, čeprav se je v cilju vsakič sproti zgrudila od bolečin. V finalu pa smo spet videli staro Petro Majdič, je v članku zapisal avtor, ki je kar nekaj pozornosti namenil tudi navdušenju v Sloveniji. Zaključil je z besedami Hudača: “Ta dosežek nam daje upanje. Pokazal nam je, česa je sposobna človeška volja.“
 
"To je Majdičeva: Padla in osvojila bron.“ Članek s takim naslovom so objavili pri Seattle Timesu, velikega dosežka pa niso spregledali niti pri Washington Postu. Da bi Majdičeva zaslužila medaljo za pogum, pa so prepričani pri italijanski La gazzetta dello sport, enemu redkih časnikov, kjer so s prstom pokazali tudi na organizatorje olimpijskih iger. "Velika organizacijska napaka je smučarko, ki bi se sicer borila za zlato, drago stala,“ so zapisali.
 
Za slovensko junakinjo so olimpijske igre že končane, to sezono sploh ne bo več nastopala.


*

brera

 • *****
 • 7221
Odg: Petra Majdič osvojila bron po težkem padcu med ogrevanjem
« Odgovori #1 u: 20 Veljača, 2010, 06:27:56 »
Predsednik nagradil izjemno junaštvo Majdičeve
Predsednik republike Danilo Türk je Petro Majdič odlikoval z zlatim redom za zasluge, saj je Majdičeva med drugim pokazala izjemno junaštvo in srčno borbo. Tako je lahko vzor mlajšim generacijam.
"To olimpijsko bronasto odličje je vredno več kot zlato," so ob novici, da je predsednik republike Danilo Türk podelil zlati red za zasluge Petri Majdič, zapisali v predsedniškem uradu. Majdičeva si je odlikovanje zaslužila za njen nastop na XXI. zimskih olimpijskih igrah v Vancouvru in za izjemen športni dosežek.
 
(Foto: Reuters)
Kot pravijo v uradu, je Majdičeva izkazala izjemno junaštvo, srčno borbo in izjemen uspeh na olimpijskih igrah. "S tem je pokazala, kakšen neustavljiv borbeni duh in vztrajnost sta potrebna, da človek zmore in uspe narediti to, kar je uspelo njej," so sporočili iz predsedniškega urada.
Dodali so, da je odličje izjemen dosežek in lepo zaokrožuje imenitne dosežke v izvrstni karieri Majdičeve. "Obdržati takšno kakovost in toliko let ostati v samem svetovnem vrhu je edinstven uspeh slovenskega športa. Le z resnim delom ter neustavljivo voljo je Petra Majdič vedno znova upravičevala zaupanje svojih trenerjev in s svojimi dosežki navdušila slovensko športno javnost, kar je v neizprosni svetovni konkurenci sodobnega športa vredno vsega občudovanja," menijo v uradu. Menijo pa tudi, da ima mlada generacija prav v Majdičevi vzor velike športne osebnosti.

*

skiDeki

 • *****
 • 6752
 • ZLATNA VREMENA
Odg: Petra Majdič osvojila bron po težkem padcu med ogrevanjem
« Odgovori #2 u: 20 Veljača, 2010, 06:43:45 »
 :bravo::( :bravo::( :bravo::( 
...skije na rame i sanke u ruke pa put rajske doline...

*

DarkoN

 • *****
 • 6035
Odg: Petra Majdič osvojila bron po težkem padcu med ogrevanjem
« Odgovori #3 u: 20 Veljača, 2010, 09:55:28 »
 :bravo::( :bravo::( :bravo::( :bravo::(
sve cestitke!!!!
Jedva cekam da se svrsi ljeto, dosta mi je vrele klime, zbogom more, zbogom more odoh u planine...

Odg: Petra Majdič osvojila bron po težkem padcu med ogrevanjem
« Odgovori #4 u: 20 Veljača, 2010, 10:07:07 »
kako kaze ona stara: na muci se poznaju junaci!
 :bravo::(  :bravo::(

Odg: Petra Majdič osvojila bron po težkem padcu med ogrevanjem
« Odgovori #5 u: 20 Veljača, 2010, 10:46:39 »
mi (JA) volimo sloveniju  :P SVE CESTITKE
http://www.youtube.com/watch?v=FRDkOYGMFgc
 :bravo::( :bravo::( :bravo::( :bravo::( :bravo::( :bravo::( :bravo::( :bravo::( :bravo::( :bravo::( :bravo::( :bravo::(

*

lola

 • *****
 • 1026
Odg: Petra Majdič osvojila bron po težkem padcu med ogrevanjem
« Odgovori #6 u: 20 Veljača, 2010, 14:58:01 »
svaka čast,čestitke!!!!!!!!!! :bravo::( :bravo::( :bravo::( :bravo::( :bravo::( :bravo::(

Odg: Petra Majdič osvojila bron po težkem padcu med ogrevanjem
« Odgovori #7 u: 22 Veljača, 2010, 11:39:53 »
Svaka joj čast! Meni srce htelo da iskoči kada sam video da je onako ugruvana uzela medalju! Bravo Petra!!!

 8)



Odg: Petra Majdič osvojila bron po težkem padcu med ogrevanjem
« Odgovori #8 u: 22 Veljača, 2010, 12:08:51 »
A sta joj bi? citao sam kao broken bones ali nigde video ili slicno nisam nasao...

Odg: Petra Majdič osvojila bron po težkem padcu med ogrevanjem
« Odgovori #9 u: 22 Veljača, 2010, 12:30:02 »
Bravo, svaka cast. :bravo::( :bravo::( :bravo::( :bravo::( :bravo::( :bravo::( :bravo::(

*

brera

 • *****
 • 7221
Odg: Petra Majdič osvojila bron po težkem padcu med ogrevanjem
« Odgovori #10 u: 22 Veljača, 2010, 12:57:46 »
A sta joj bi? citao sam kao broken bones ali nigde video ili slicno nisam nasao...

Majdičeva iz pekla do zvezd
Slovenska tekačica na smučeh je na OI spisala neverjetno zgodbo o uspehu. Na ogrevanju je hudo padla in se poškodovala. Z bolečinami je nastopila v zaključnih bojih ter v finalu zasedla izvrstno 3. mesto in Sloveniji zagotovila bron.

Petra Majdič je imela smolo na ogrevanju pred drevišnjo sprintersko preizkušnjo v klasični tehniki na 1,4 kilometra na olimpijskih igrah. Slovenska reprezentantka je na ovinku proge zdrsnila s proge in padla v nezavarovani del jarka. Ob pomoči trenerja se je vrnila na progo, dolgo časa je bil njen nastop vprašljiv. Nato pa je izjemna športnica dokazala, iz kakšnega testa je in spisala pravo olimpijsko pravljično zgodbo. Prebila se je skozi zaključne boje ter navkljub bolečinam v finalu zasedla izvrstno tretje mesto in Sloveniji pritekla prvo odličje na letošnjih olimpijskih igrah. Ko je bila že praktično odpisana, je pokazala, da se nikoli ne preda in je nastop sklenila z vrhunsko uvrstitvijo. Majdičevo so povsem izčprano v ciljnem prostoru morali pomagati prostovoljci, da si je opomogla.
Ob koncu dramatične šprinterske preizkušnje se je začelo tudi slavje v njenem domačem Dolu pri Ljubljani. Sokrajani, znanci, prijatelji in starša so bučno proslavili prvo slovensko olimpijsko odličje na teh OI.
 V kvalifikacijah je Majdičeva nastopila, a se je v cilju zgrudila od hudih bolečin v hrbtu in rebrih. Slovenka je nastopila kot zadnja od vseh tekmovalk, a se je vseeno uvrstila v četrtfinale, tako kot tudi preostali Slovenki. Najboljša od slovenske trojke je bila Višnarjeva na 7. mestu, Majdičeva je zasedla 19. mesto, Fabjanova pa 21. mesto. Najhitrejša je bila Norvežanka Marit Bjorgen.
 Majdičevo so po kvalifikacijah odpeljali v bližnjo mobilno bolnišnico, kjer jo je čakalo slikanje reber. Sumili so, da ima zlomljeno rebro, a na srečo poškodba ni tako huda, kot so sprva mislili. Majdičeva je dobila hud udarec, tiskovni predstavnik slovenske olimpijske reprezentance Brane Dmitrovič pa je dodal optimistično novico, da nič ni zlomljeno in tudi nima notranjih poškodb. Majdičeva je tako navkljub bolečinam nastopila v četrtfinalu.
 Največja tragedija nesreče je bilo dejstvo, da je bila slovenska reprezentantka med glavnimi favoritinjami za eno od odličij v sprintu. A na koncu je pokazala, da kljub nesreči lahko pokaže izjemno predstavo. V zadnjih sezonah svetovnega pokala je Majdičeva izjemno uspešna, saj je od 20 zmag kar 16 dosegla v tej disciplini. Majdičeva se je ravno zaradi čim boljše uvrstitve v sprintu odpovedala tekmi na 10 kilometrov, saj je ocenila, da v tej disciplini nima možnosti za odličje.
 V četrtfinalu je v prvi skupini tekla Fabjanova in je zasedla 5. mesto, v drugi skupini pa je nastopila Višnarjeva, ki je dolgo časa držala drugo mesto, a je bila na koncu četrta. Obe Slovenki sta ostali brez uvrstitve v polfinale. Majdičeva je v četrti progi tekla izvrstno in je zmagala v svoji skupini ter se uvrstila v polfinale. V polfinalu je tekla v drugi skupini in tokrat zasedla 4. mesto in se po času prebila v finale. V finalu je slabo začela, a se je počasi prebijala v ospredje in nekaj časa bila na tretjem mestu, nato pa je padla celo na četrto mesto, a je v izjemnem finišu prehitela tekmico in na koncu zasedla odlično tretje mesto. Zmagala je Norvežanka Marit Bjoergen pred Poljakinjo Justino Kowalczyk.