Pozdrav Gost

Tina Maze srebrna v superveleslalomu

• 32 Odgovora
  • 13489 Hitova

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

*

brera

• 7221
« u: 21 Veljača, 2010, 06:37:09 »
Tina Maze je na olimpijskih igrah v Vancouvru v superveleslalomu osvojila srebrno medaljo. Boljša od nje je bila le Avstrijka Andrea Fischbacher, ki je Črnjanko prehitela za 49 stotink sekunde. Bronasto medaljo je osvojila zmagovalka smuka, Američanka Lindsey Vonn.

Tina Maze je na superveleslalomu v Whistlerju Sloveniji priborila jubilejno deseto kolajno na zimskih olimpijskih igrah in šesto v alpskem smučanju. Zasedla je drugo mesto, s čimer se je izenačila z Juretom Frankom in Matejo Svet, ki sta z iger v Sarajevu oziroma Calgaryju domov prav tako prinesla srebro. “Poplačan je ves trud, vsi moji boji skozi kariero. Občutki so enkratni, moram pa reči, da sem v to verjela, odkar sem tu,” so bile prve besede Črnjanke, ki je tako osvojila tisto, kar je pred igrami glasno napovedovala. A zdaj so napovedi še bolj pogumne: “Kolajno imam, a moj cilj sta dve. Imam še dve priložnosti in upam, da to ni moje zadnje odličje.” Petindvajsetletna Slovenka je s progo opravila res odlično. Ni storila niti en same napake, bila je samozavestna, izvrsten rezultat je moral priti: “Mislim, da je to moj najboljši superveleslalom kariere. Naredila nisem niti ene napake, druge so jih delale, to je bila moja prednost. Verjela sem v sebe, nisem bila obremenjena, sprostila sem se in storila tisto, kar sem si želela. Saj ni tako težko, kot je videti. Mi ponavadi stvari otežujemo,” je svoj nastop opisala Mazejeva.
Najvažnejše je bilo, da se je znebila strahu, ki jo je je spremljal pri pri obeh smukih: “Ni lahko, ko spremljaš vse te padce. Mislim, da strah ni nič čudnega. A danes sem na njega nekoliko pozabila, se povsem osredotočila na svojo vožnjo,” je dejala Mazejeva, ki je uspeh posvetila vsem poškodovanim tekmovalkam, tako slovenskim kot tujim, pri tem pa je omenila imeni Nadie Fanchini in Švicarke Lare Gut. V uspeh je verjela že pred tekmo, o tem, da pa bo res osvojila kolajno, pa ni hotela biti prepričana vse do zadnje tekmovalke. To, da je na cilju zaostala le za Andreo Fischbacher, premagala pa Lindsay Vonn, ji je dalo vedeti, da bo v vrhu, a je vseeno napeto spremljala tekmovalke, ki so startale za njo. Nekajkrat je bila na trnih, predvsem po nastopih Kanadčank in Italijank, a si je na koncu vendarle lahko oddahnila. Osvojila je kolajno, ki jo je imela v rokah že v superkombinaciji: “Težko sem se sprijaznila, da je nisem osvojila že v kombinaciji. Bila sem jezna, a mi je pomagalo.” Še bolj napet je bil v ciljni areni njen trener Andrea Massi, ki dolgo časa ni in ni mogel verjeti, kaj se je zgodilo: “Občutki so posebni, olimpijska kolajna pri športniku šteje največ. Ker je ni osvojila v kombinaciji, se je pritisk povečal, toda njena reakcija je bila fenomenalna.” Italijanski strokovnjak je priznal, da je v taboru Črnjanke vladala velika napetost, saj so veliko delali za medaljo in so si jo močno želeli. Sam je zato tudi večkrat odreagiral: “Hočem, da je napetost v našem timu vedno visoka, tu nismo turisti.” Ob tem Massi spominja, da doseči takšne rezultate kot majhna država in z minimalnimi sredstvi “šteje dvakrat več”.

*

brera

• 7221
Odg: Tina Maze srebrna v superveleslalomu
« Odgovori #1 u: 21 Veljača, 2010, 06:40:33 »
Izidi:

1. Andrea Fischbacher (Avt) 1:20,14
2. Tina Maze (SLO) + 0,49
3. Lindsey Vonn (ZDA) 0,74
4. Johanna Schnarf (Ita) 0,85
5. Elisabeth Görgl (Avt) 1,00
6. Nadia Styger (Švi) 1,11
7. Lucia Recchia (Ita) 1,29
8. Maria Riesch (Nem) 1,32
9. Julia Mancuso (Ita) 1,36
10. Ingrid Jacquemod (Fra) 1,63

Že čestitke
Na Tinin uspeh se je že odzval predsednik Danilo Türk. "Z izrednim in tudi zelo lepim olimpijskim nastopom, ki je plod izjemne vztrajnosti, truda in talenta, ste dokazali, da ste vrhunska športnica, s katero se bomo tudi v prihodnje, sem prepričan, še mnogokrat veselili. Za osvojeno srebrno olimpijsko medaljo iskreno čestitam vam ter vsem tistim, ki z vami delijo del te uspešne športne poti, hkrati pa vam želim še mnogo uspehov na vseh področjih tudi v prihodnje," je zapisal Türk.
Svoje čestitke je poslal tudi premier Borut Pahor, ki je zapisal, da "je kot mnogi športni navdušenci tudi sam z velikim  veseljem spremljal njeno današnje smučanje in dodal, da Tina Maze s svojim vztrajnim trudom in odlično tehnično pripravljenostjo vedno znova dokazuje, da je športnica svetovnega formata“. Slovenija je zelo ponosna na Tino Maze in skupaj bomo držali pesti za njene nadaljnje uspehe, je dodal Pahor.

Od Franka do Mazejeve ...
Slovenski športniki in športnice so od Sarajeva 1984, ko je prvo medaljo takrat še za Jugoslavijo prismučal Jure Franko, na zimskih olimpijskih igrah skupno osvojili deset medalj. Zadnji dve sta v slovensko zbirko prispevali Petra Majdič in Tina Maze. S srebrno medaljo Tine Maze v superveleslalomu in bronasto Petre Majdič v sprinterski preizkušnji se je Slovenija na 21. zimskih olimpijskih igrah v Vancouvru le na eno medaljo približala doslej najuspešnejšemu nastopu na zimskih olimpijskih igrah. V Calgaryju leta 1988 je Slovenija osvojila tri medalje. S srebrom sta se okitili skakalna reprezentanca in Mateja Svet v slalomu, Matjaž Debelak pa je dodal bron na posamični tekmi skakalcev.

Portret Tine Maze:
- rojena: 2. maja 1983
- prebivališče: Črna na Koroškem
- višina: 170 cm
- teža: 67 kg
- poklic: študentka na Pedagoški fakulteti v Mariboru,
zaposlena na Policiji
- hobiji: odbojka, nogomet, igranje klavirja
- klub: SK Črna TAB
- trener: Jure Hafner, Andrea Massi
- dosedanji trener: Janez Slivnik
- discipline na ZOI: veleslalom, superveleslalom, smuk, slalom,
superkombinacija

*

brera

• 7221
« Odgovori #2 u: 21 Veljača, 2010, 06:41:14 »
Izidi:

1. Andrea Fischbacher (Avt) 1:20,14
2. Tina Maze (SLO) + 0,49
3. Lindsey Vonn (ZDA) 0,74
4. Johanna Schnarf (Ita) 0,85
5. Elisabeth Görgl (Avt) 1,00
6. Nadia Styger (Švi) 1,11
7. Lucia Recchia (Ita) 1,29
8. Maria Riesch (Nem) 1,32
9. Julia Mancuso (Ita) 1,36
10. Ingrid Jacquemod (Fra) 1,63

Že čestitke
Na Tinin uspeh se je že odzval predsednik Danilo Türk. "Z izrednim in tudi zelo lepim olimpijskim nastopom, ki je plod izjemne vztrajnosti, truda in talenta, ste dokazali, da ste vrhunska športnica, s katero se bomo tudi v prihodnje, sem prepričan, še mnogokrat veselili. Za osvojeno srebrno olimpijsko medaljo iskreno čestitam vam ter vsem tistim, ki z vami delijo del te uspešne športne poti, hkrati pa vam želim še mnogo uspehov na vseh področjih tudi v prihodnje," je zapisal Türk.
Svoje čestitke je poslal tudi premier Borut Pahor, ki je zapisal, da "je kot mnogi športni navdušenci tudi sam z velikim  veseljem spremljal njeno današnje smučanje in dodal, da Tina Maze s svojim vztrajnim trudom in odlično tehnično pripravljenostjo vedno znova dokazuje, da je športnica svetovnega formata“. Slovenija je zelo ponosna na Tino Maze in skupaj bomo držali pesti za njene nadaljnje uspehe, je dodal Pahor.

Od Franka do Mazejeve ...
Slovenski športniki in športnice so od Sarajeva 1984, ko je prvo medaljo takrat še za Jugoslavijo prismučal Jure Franko, na zimskih olimpijskih igrah skupno osvojili deset medalj. Zadnji dve sta v slovensko zbirko prispevali Petra Majdič in Tina Maze. S srebrno medaljo Tine Maze v superveleslalomu in bronasto Petre Majdič v sprinterski preizkušnji se je Slovenija na 21. zimskih olimpijskih igrah v Vancouvru le na eno medaljo približala doslej najuspešnejšemu nastopu na zimskih olimpijskih igrah. V Calgaryju leta 1988 je Slovenija osvojila tri medalje. S srebrom sta se okitili skakalna reprezentanca in Mateja Svet v slalomu, Matjaž Debelak pa je dodal bron na posamični tekmi skakalcev.

Portret Tine Maze:
- rojena: 2. maja 1983
- prebivališče: Črna na Koroškem
- višina: 170 cm
- teža: 67 kg
- poklic: študentka na Pedagoški fakulteti v Mariboru,
zaposlena na Policiji
- hobiji: odbojka, nogomet, igranje klavirja
- klub: SK Črna TAB
- trener: Jure Hafner, Andrea Massi
- dosedanji trener: Janez Slivnik
- discipline na ZOI: veleslalom, superveleslalom, smuk, slalom,
superkombinacija

« Odgovori #3 u: 21 Veljača, 2010, 10:25:18 »
SVE CESTITKE  ;D dragim SLOVENKAMA  :-* :-* :-* :-* :-* :-*

*

DarkoN

• 6035
« Odgovori #4 u: 21 Veljača, 2010, 10:27:23 »
SVE CESTITKE  ;D dragim SLOVENKAMA  :-* :-* :-* :-* :-* :-*
(:smijeh: (:smijeh: (:smijeh: (:smijeh: (:smijeh: hare u svom stilu.

sve cestitke!!!!
Jedva cekam da se svrsi ljeto, dosta mi je vrele klime, zbogom more, zbogom more odoh u planine...

*

skiDeki

• 6752
  • ZLATNA VREMENA
« Odgovori #5 u: 21 Veljača, 2010, 10:52:46 »
 :bravo::( :bravo::( Cestitam Haretovim dragim slovenkama (:smijeh:
...skije na rame i sanke u ruke pa put rajske doline...

*

BOJAN-BG

• 4248
« Odgovori #6 u: 21 Veljača, 2010, 11:14:24 »
cestitke za sve slovenke,ali brera mogo bi malo prevesti i na srpki,nerazumijemo bas sve najbolje  :bravo::( :bravo::( :bravo::(

*

brera

• 7221
« Odgovori #7 u: 21 Veljača, 2010, 11:25:58 »
cestitke za sve slovenke,ali brera mogo bi malo prevesti i na srpki,nerazumijemo bas sve najbolje  :bravo::( :bravo::( :bravo::(
Boki hvala, ali namjerno sam pustio na slovenskom(zbog pisanja u temi Fak i medalja), da ne izgleda hvalisanje i forsiranje sa moje strane. I ja sve čitam na vašem. Uz to Boki, prijatelju, ućiš jezik EU. (:smijeh: (:smijeh: (:smijeh: (:smijeh:

*

BOJAN-BG

• 4248
« Odgovori #8 u: 21 Veljača, 2010, 11:58:10 »
Boki hvala, ali namjerno sam pustio na slovenskom(zbog pisanja u temi Fak i medalja), da ne izgleda hvalisanje i forsiranje sa moje strane. I ja sve èitam na va¹em. Uz to Boki, prijatelju, uæi¹ jezik EU. (:smijeh: (:smijeh: (:smijeh: (:smijeh:
upravu si bez muke nema nauke

*

brera

• 7221
« Odgovori #9 u: 21 Veljača, 2010, 12:03:23 »
Citat:
Boki hvala, ali namjerno sam pustio na slovenskom(zbog pisanja u temi Fak i medalja), da ne izgleda hvalisanje i forsiranje sa moje strane. I ja sve èitam na va¹em. Uz to Boki, prijatelju, uæi¹ jezik EU. (:smijeh: (:smijeh: (:smijeh: (:smijeh:
Citat:
upravu si bez muke nema nauke [/color]
Citat:
Pa nije valjda tolko teško, kad Hare razumije!!  (:smijeh: (:smijeh: (:smijeh:

*

BOJAN-BG

• 4248
« Odgovori #10 u: 21 Veljača, 2010, 12:08:56 »
kako hare razume necemo u detalje  (:smijeh: (:smijeh: (:smijeh: (:smijeh: (:smijeh:

*

skiDeki

• 6752
  • ZLATNA VREMENA
« Odgovori #11 u: 21 Veljača, 2010, 12:11:13 »
Hare mora da razume  box box

« Odgovori #12 u: 21 Veljača, 2010, 12:16:50 »
Bil sem v Sloveniji štiri leta...Ljubim Sloveniju in slovenska deklete...moja zena je Slovenka  :P  :bravo::( :bravo::( :bravo::(

*

brera

• 7221
« Odgovori #13 u: 21 Veljača, 2010, 12:18:36 »
Bil sem v Sloveniji štiri leta...Ljubim Sloveniju in slovenska deklete...moja zena je Slovenka  :P  :bravo::( :bravo::( :bravo::(
Slovenijo, Hare, hahahaha :bravo::( :bravo::( :bravo::(

*

skiDeki

• 6752
  • ZLATNA VREMENA
« Odgovori #14 u: 21 Veljača, 2010, 12:21:23 »
Hare da nes ti bil vo Makedonia?

Odusmo u off OPASNO!