Pozdrav Gost

Potpisan ugovor o umjetnom osnjezavanju Jahorine

 • 6 Odgovora
 • 4087 Hitova

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Potpisan ugovor o umjetnom osnjezavanju Jahorine
« u: 05 Srpanj, 2010, 23:45:09 »
Objavio Fokus:
-------------------------------------
Direktor Olimpijskog centra "Jahorina", Branko Koroman, i vlasnik italijanske kompanije "Snow Star", Serđo Lima, potpisali su juče ugovor o realizaciji projekta osnježavanje dijela skijališta na olimpijskoj planini.

Ovim ugovorom, čija je vrijednost 3.485.000 KM, predviđeno je postavljanje savremenih instalacija za proizvodnju vještačkog snijega na jahorinskoj stazi Skočine, te na pojedinim prevojima na ovdašnjem skijalištu, a očekuje se da će biti realizovan do početka naredne zimske turističke sezone.

- Realizacijom ovog poduhvata Jahorina će definitivno dobiti dodatni kvalitet, ali i sigurnost u ponudi, koja će se ogledati u pravovremenom početku zimske turističke sezone. Prilikom provođenja međunarodnog tendera za projekat osnježavanja postavili smo visoke tehnološke standarde, što je za rezultat imalo činjenicu da su se prijavile vodeće svjetske kompanije u ovoj oblasti, po dvije iz Italije i Austrije, a podatak koji je veoma bitan za OC Jahorina jeste i to da je odabrani izvođač radova, kompanija "Snow Star", ponudila i povoljnost oličenu u odgođenom roku plaćanja od čak 540 dana, što dodatno govori o ozbiljnosti izvođača i o tome kakvu sigurnost kapaciteta garantuju kada ostavljaju mogućnost da praktično dvije sezone koristite instalacije, pa tek onda platite urađeni posao - rekao je Koroman. On je objasnio da su se u OC "Jahorina" odlučili za osnježavanje staze Skočine, ili Prača, zbog činjenice da je riječ o najpopularnijoj stazi među jahorinskim skijašima, ali i stazi koja zbog nedostatka snijega do sada nije mogla da bude u funkciji duže od mjesec dana u sezoni.

Cijeli projekat zasnovan je na regulacionom planu za područje Jahorine, što znači da će akumulacija za nove instalacije biti na mjestu stare akumulacije rađene još u vrijeme Olimpijade, s tim što će njen kapacitet biti uvećan za dvije huljade kubnih metara, što će, zajedno s obezbijeđenim dotokom vode s dva izvora napajanja, biti sasvim dovoljno za maksimalno obezbjeđenje savremenog sistema za osnježavanje.

- Pred nama je obaveza da obezbijedimo građevinsku dozvolu, što je posao u koji krećemo praktično već sutra i u kojem očekujemo maksimalnu saradnju svih institucija koje će biti uključene u taj segment realizacije ovog poduhvata. Takva saradnja, koja bi za rezultat trebalo da ima pravovremeno i brzo dobijanje potrebne dokumentacije, veoma je značajna, jer želimo da izvođača što prije uvedemo u posao i stvorimo pretpostavke da ovaj izuzetno bitan projekat bude oživotvoren već početkom decembra ove godine - poručio je Koroman.

Vlasnik kompanije "Snow Star", Serđo Lima, zahvalio je predstavnicima OC "Jahorina" na ukazanom povjerenju i istakao da firma na čijem je vrhu spada u red vodećih evropskih i svjetskih proizvođača sistema za osnježavanje, na šta upućuju i podaci da su prisutni širom Evrope, te da trenutno realizuju slične projekte i u Sloveniji, Turskoj i mnogim drugim zemljama u turističkom usponu.

- Veoma smo zadovoljni što ćemo i na Jahorini izgraditi savremeni sistem za osnježavanje, a mala simbolika u svemu jeste i podatak da je nedaleko od ove staze olimpijsku medalju osvojila upravo jedna Italijanka. Vjerujemo da će ovaj infrastrukturni poduhvat poboljšati ukupnu ponudu na ovoj planini, te zajedno sa ostalim sličnim projektima na izgradnji primarnih sadržaja na skijalištu doprinijeti razvoju ove turističke destinacije, ali i cijelog ovog područja - ocijenio je Lima.

On je istakao da je njegova kompanija potpuno spremna da ispoštuje sve rokove u realizaciji projekta, najavivši da će u građevinskim poslovima, uz nadgledanje predstavnika "Snow Star", biti angažovana i domaća operativa, što je, cijeni, još jedan doprinos razvoju na ovom području.

Fokus

*

BOJAN-BG

 • *****
 • 4248
Odg: Potpisan ugovor o umjetnom osnjezavanju Jahorine
« Odgovori #1 u: 05 Srpanj, 2010, 23:55:25 »
al su namazni ovi iz O.C. druga recenica citiram , a očekuje se da će biti realizovan do početka naredne zimske turističke sezone.

*

skiDeki

 • *****
 • 6752
 • ZLATNA VREMENA
Odg: Potpisan ugovor o umjetnom osnjezavanju Jahorine
« Odgovori #2 u: 06 Srpanj, 2010, 00:38:38 »
Samo vas gledamo devil:(
...skije na rame i sanke u ruke pa put rajske doline...

*

DarkoN

 • *****
 • 6035
Odg: Potpisan ugovor o umjetnom osnjezavanju Jahorine
« Odgovori #3 u: 06 Srpanj, 2010, 08:58:07 »
pratimo svaki korak. valjda ove godine nece nista zabrljati.
Jedva cekam da se svrsi ljeto, dosta mi je vrele klime, zbogom more, zbogom more odoh u planine...

*

loop

 • *****
 • 1042
Odg: Potpisan ugovor o umjetnom osnjezavanju Jahorine
« Odgovori #4 u: 06 Srpanj, 2010, 14:07:03 »
vip kad ce kamere na praču?  ;D
allways stand sideways!

Odg: Potpisan ugovor o umjetnom osnjezavanju Jahorine
« Odgovori #5 u: 06 Srpanj, 2010, 16:26:55 »
nema tako pregledne pozicije... ima eventualno jedno mjesto, ali o temo moram jos razmisliti, jer pokriva samo mali dio, a to je steta za ove kamere

*

Big_DANE

 • *****
 • 3969
 • juSt sNowBoarDinG!
Odg: Potpisan ugovor o umjetnom osnjezavanju Jahorine
« Odgovori #6 u: 06 Srpanj, 2010, 17:43:57 »
CONGRATULATION!!!  :bravo::( :bravo::( :bravo::( :bravo::( :bravo::(