Pozdrav Gost

Svjetska turisticka organizacija na Jahorini

  • 0 Odgovora
  • 3041 Hitova

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Svjetska turisticka organizacija na Jahorini
« u: 09 Srpanj, 2010, 18:28:35 »
SARAJEVO, Generalni sekretar Svjetske turističke organizacije Taleb Rifai tokom predstojeće posjete BiH boraviće na Jahorini gdje će mu biti predstavljeni turistički potencijali u Republici Srpskoj (RS), saopšteno je danas iz Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Rifai će se na Jahorini u utorak, 13. jula, sastati sa predstavnicima Ministarstva trgovine i turizma RS i Turističke organizacije Istočno Sarajevo. Tom prilikom biće mu predstavljena turistička ponuda RS, prije svega planine Jahorine, Banje Vrućice u Tesliću, Etno sela “Stanišići” u Bijeljini, Vinarije “Vukoje” u Trebinju, Rafting-kluba “Kanjon” u Banjaluci i sportskog ribolova u Ribniku.

Prethodno će se Rifai, prvog dana posjete BiH, 12. jula, u Sarajevu sastati sa ministrom spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mladenom Zirojevićem, ministrom trgovine i turizma RS Predragom Gluhakovićem, federalnim ministrom životne sredine i turizma Nevenkom Hercegom, ambasadorom BiH u Madridu Željanom Zovko i predstavnici Ministarstva inostranih poslova BiH.

U planu je i prezentacija turističke ponude FBiH, i to Etno sela – Herceg Međugorje, Hotela “Evropa” u Sarajevu, Hotela “Sunce” u Neumu, Putničke agencije “Fortuna” u Mostaru, Bjelašnica ZOI ‘84 i Adria-ski Kupres, kao i prezentacija turizma u distriktu Brčko.

Za posljednji dan boravka u BiH u srijedu, 14. jula, planirana je posjeta generalnog sekretara Svjetske turističke organzacije Mostaru.

Svjetska turistička organizacija je specijalizovana agencija UN. To je vodeća međunarodna organizacija u oblasti turizma i služi kao globalni forum za pitanja turizma. Njena centralna uloga je promocija održivog turizma, gdje se posebno zastupaju interesi zemalja u razvoju, što je od posebnog značaja za BiH.

izvor: capital.ba