Pozdrav Gost

Komisija Evropskog olimpijskog komiteta obišla Sarajevo

  • 2 Odgovora
  • 3350 Hitova

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Delegacija Evoluacijske komisije Evropskog olimpijskog komiteta koja je jučer stigla u radnu posjetu u Sarajevo povodom kandidature Gradova Sarajevo i Istočno Sarajevo za organizaciju Evropskog zimskog olimpijskog omladinskog festivala (EYOWF-a) 2015., obišla je olimpijska borilišta na Igmanu, Bjelašnici i Jahorini, dvorane Zetru i Skenderiju, a prezentiran joj je audio-video materijal kandidature.  :bravo::( :bravo::(

Na Jahorini su danas nakon okončanja radne posjete izjave za medije dali članovi Evoluacijske komisije Evropskog olimpijskog komiteta, predstavnici Grada Sarajeva i Grada Istočno Sarajevo, te Olimpijskog komiteta BiH.

"Za nas je bio izazov doći u Sarajevo i vidjeti šta nudi za organizaciju EYOWF-a jer znamo da je Sarajevo 1984. godine bio domaćin velikih ZOI-a. Ovo je jaka kandidatura i ima veliki potencijal. Mi smo vidjeli ponudu Sarajeva i dali smo sugestije u kojim segmentima se ona može još unaprijediti, a sada je do Gradova Sarajevo i Istočno Sarajevo i Olimpijskog komiteta BiH da na tome rade", istaknuo je Josef Liba, član Evoluacijske komisije EOK-a i generalni sekretar OK Slovačke, koji nam je poželio sreću u kandidaturi za EYOWF 2015.

Kandidatura će biti razmatrana na Generalnoj skupštini EOK-a u Beogradu u novembru ove godineludzatobom:((


Zamjenik gradonačelnika Sarajeva Miroslav Živanović je rekao da će se odmah krenuti sa lobiranjem za dobivanje organizacije putem Ministarstva vanjskih poslova BiH i diplomatsko-konzularnih predstavništava BiH u zemljama članicama EOK-a, te kako se očekuje od svih nivoa vlasti u BiH da pomognu organizaciju EYOWF-a, ukoliko ona bude dobijena.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Vinko Radovanović naglasio je kako bi organizacija ovog događaja značila obnovu infrastrukture na olimpijskim planinama, razvoj turizma i privrede ova dva grada, te povratak olimpijskog duha u Sarajevo koji je posljednjih godina počeo da blijedi.

Predsjednik Olimpijskog komiteta BiH Izet Rađo rekao je kako se već sutra treba početi raditi na ovom značajnom projektu jer je preostalo vrlo malo vremena do Generalne skupštine EOK-a, te da Olimpijski komitet BiH u punom kapacitetu stoji iza ove kandidature. On je dodao da je podrška i medija vrlo značajna u ovoj kandidaturi te da se nada kako ona neće izostati.

Gradonačelnici Alija Behmen i Vinko Radovanović potpisali su 16.06.2010. Memorandum o razumijevanju o kandidaturi Grada Sarajeva i Grada Istočno Sarajevo, a uz podršku Olimpijskog komiteta BiH, za domaćina Evropskog zimskog olimpijskog omladinskog festivala (EYOWF-a) 2015. godine.
Bilo je časno živjeti s Titom

*

DarkoN

  • *****
  • 6035
Odg: Komisija Evropskog olimpijskog komiteta obišla Sarajevo
« Odgovori #1 u: 28 Srpanj, 2010, 09:37:03 »
napokon da pocnu da rade nesto konkretno. iskreno mislim da nemamo puno sansi da dobijemo organizaciju oi ali treba pokusavati. nikad se ne zna.
Jedva cekam da se svrsi ljeto, dosta mi je vrele klime, zbogom more, zbogom more odoh u planine...

*

minjon81

  • *****
  • 2039
Odg: Komisija Evropskog olimpijskog komiteta obišla Sarajevo
« Odgovori #2 u: 31 Srpanj, 2010, 23:19:15 »
pravi covek, na pravom mestu, u pravo vreme - sve reseno!