Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 178

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 183

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 184

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 220

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 223

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 235

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 250

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 268
Vlasic - skijanje u srcu Bosne
Pozdrav Gost

Vlasic - skijanje u srcu Bosne

• 300 Odgovora
  • 151260 Hitova

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Odg: Vlasic - skijanje u srcu Bosne
« Odgovori #15 u: 19 Listopad, 2010, 22:10:28 »
Vlašić je sa svojim trenutnim kapacitetima vertikalnog transporta, stazama uglavnom srednjeg nagiba i vrhunskim izborom smještaja idealno porodično skijalište. Postavljanje trosjeda Pavo (kad bude) ukupnu ponudu će podići na sasvim novu razinu.

« Odgovori #16 u: 20 Listopad, 2010, 17:54:56 »
http://www.skijanje.ba/hr/vijesti/bih/753-malverzacije-na-vlaiu-se-nastavljaju.html

« Odgovori #17 u: 20 Listopad, 2010, 17:55:33 »
Prenosimo članak iz Dnevnog Avaza i komentar vlašićkog portala Babanovac.
Predsjedavajući Općinskog vijeća Travnik Ljupko Sučić sazvao je za četvrtak 21. oktobar redovnu sjednicu na kojoj bi se, pored ostalog, trebalo raspravljati i o prijedlogu Odluke o identifikaciji javnog dobra i dobra u općoj upotrebi koja koristi Javno preduzeće SRC Vlašić d.o.o Travnik.

Izvršene obaveze

Na prvo čitanje svaki građanin pohvalio bi interes načelnika općine, općinskih službi i predsjedavajućeg Vijeća da zaštite državnu imovinu. Međutim, oni sa boljim pamćenjem sjetiti će se da je upravo OV u prošlom sazivu, u aprilu 2008. godine donijelo odluku o prodaji državnog kapitala u SRC Vlašić. I tada je, kao i danas, načelnik općine bio Tahir Lendo, a nije se mijenjao ni predsjedavajući OV Ljupko Sučić.

U protekle dvije godine trakavica oko privatizacije SRC Vlašić je završena i vlasnik ove firme postao je travnički „Ozon".

Kupac je izvršio sve obaveze koje su bile neophodne za izdavanje rješenja o izvršenoj privatizaciji. Sada Sud treba izvršiti upis kapitala, a eksperti su utvrdili kako u privatizaciji SRC Vlašić nema javnog dobra - naglašava Željko Radoš, direktor Agencije za privatizaciju SBK.
Predloženom odlukom, koju potpisuju Ljupko Sučić, a obrazlaže Abid Drobo, pomoćik načelnika, traži se „identifikacija javnog dobra i dobra u općoj upotrebi koja koristi Javno preduzeće SRC Vlašić u obavljanju svoje osnovne djelatnosti i izuzimanje iz privatizacije koja se vodi pred Agencijom za privatizaciju SBK."

Četiri zahtjeva

SRC Vlašić nikad nije bilo „javno preduzeće", a proces privatizacije je završen, o čemu je izdato rješenje. Šta je prava pozadina cijele priče za sada je nejasno, ali kupci SRC Vlašić nisu iznenađeni ovakvim razvojem događaja.

"Mi smo u zakonitom procesu otkupili državni kapital u SRC Vlašić u postupku prodaje koji je provela KAP SBK. Kao jedini logičan zaključak koji bi se mogao izvući iz obrazloženja odluke o izuzimanju javnih dobara je činjenica da se „nekome" ne sviđa kupac." -ističe Enes Konjalić, direktor firme „Ozon" koja je kupila SRC Vlašić.

Državni kapital u SRC Vlašić firma „Ozon" kupila je za 550.000 KM, a kupovinom su preuzeli i dugovanja viša od 450.000 KM, pa je u startu cijena prelazila milijun maraka. Osim toga, obvezali su se na zadržavanje postojeće djelatnosti, zadržavanje 15 radnika i nove investicije u iznosu od 8,1 milijun KM, zašto su Agenciji za privatizaciju SBK priložili odgovarajuće bankarske garancije.

Uz predloženu odluku, vijećnici će u četvrtak na sjednici dobiti tužbu koju je općinski javni pravobranilac podnio Kantonalnom sudu Novi Travnik nakon što je isti sud donio odluku u korist „Ozona", te dokument iz maja ove godine iz SRC Vlašić. Dokument na kojem je potpisan direktor, ali bez imena i prezimena, te Vijeće radnika navode se „javna dobra" koja to ustvari nisu. Na kraju, radnici zajedno sa upravom ističu četiri zahtjeva, a u posljednjem piše "U zvaničnu registraciju preduzeća da se unese odrednica javno preduzeće".

Očigledno je da u Općini ne znaju kako je registrovano preduzeće.

Kako se općinska administracija u Travniku odnosi prema investitorima svjedoči slučaj talijanske grupacije OLIP koja već tri i po godine ne može uknjižiti novosagrađeni pogon iako je dva puta platila isto zemljište, porez i rentu. Upravo iz ovog razloga nedavno su najavili selidbu 50 posto svojih kapaciteta u tvornice u Poljskoj. Riječ je o investiciji od 15 milijuna maraka.

*

BOJAN-BG

• 4248
« Odgovori #18 u: 20 Listopad, 2010, 20:08:51 »
Svud problem do problema

*

HeAd

• 4369
« Odgovori #19 u: 20 Listopad, 2010, 20:25:58 »
eh...da je Vlasic u Austriji bio bi do sada Kitzbil....
╔╝╚╗♫╚╣║║║║╔╣╚╗╔╣║♫║
╚═♫╝╚═╩═&#9 Nikad žirafa neće biti top! https://youtu.be/tq_jiVdP0p4

*

skiDeki

• 6752
  • ZLATNA VREMENA
« Odgovori #20 u: 20 Listopad, 2010, 23:51:53 »
E da je baba devojka.....

Neke stvari jednostavno ne idu :-\
...skije na rame i sanke u ruke pa put rajske doline...

*

BOJAN-BG

• 4248
« Odgovori #21 u: 21 Listopad, 2010, 00:18:26 »
E da je baba devojka.....

Neke stvari jednostavno ne idu :-\

icice deki stvari na bolje kad stranci dodju i uloze lovu

*

Nichifor

• 1748
« Odgovori #22 u: 21 Listopad, 2010, 00:28:13 »
ima jedan problem: neće stranci ovdje da dođu! otjera ih bagra čim progovore. donose ljudi novac, ideje, hoće da ulažu al džaba kad se naš pobro nije ugradio tu bar tri vikendice na moru

*

minjon81

• 2039
« Odgovori #23 u: 21 Listopad, 2010, 00:51:43 »
sto mi neko neda vlast na par dana... :o

*

DarkoN

• 6035
« Odgovori #24 u: 21 Listopad, 2010, 10:24:50 »
da se i ti obezbjedis  devil:( devil:( devil:(
sala mala.
Jedva cekam da se svrsi ljeto, dosta mi je vrele klime, zbogom more, zbogom more odoh u planine...

*

minjon81

• 2039
« Odgovori #25 u: 21 Listopad, 2010, 12:33:36 »
sala mala.

3:(

*

Peglas

• 259
« Odgovori #26 u: 21 Listopad, 2010, 15:22:29 »
sala mala.
(:smijeh:
...a deka, bio je koristan ko i naočale čovjeku sa jednim uhom...

*

Nichifor

• 1748
« Odgovori #27 u: 25 Listopad, 2010, 17:19:01 »
gledam sad opština travnik želi da poništi privatizaciju centra. ugovor je čini mi se ranije potpisan i sve je trebalo da bude ok ali izgleda da je nekom zatrebalo nešto. pošto je Banjamin upoznat vjerovatno više sa ovim slučajem možda nam on objasni o čemu se sada radi. zašto poništavaju privatizaciju? koliko sam shvatio postoji neke nesuglasice između opštine i agencije za privatizaciju. baš sam se bio ponadao da će neko da uzme vlašić (ski centar) pod svoje jer bi to stvarno moglo da bude jedno sjajno malo skijalište. 

« Odgovori #28 u: 31 Listopad, 2010, 16:01:29 »
gledam sad opština travnik želi da poništi privatizaciju centra. ugovor je čini mi se ranije potpisan i sve je trebalo da bude ok ali izgleda da je nekom zatrebalo nešto. pošto je Banjamin upoznat vjerovatno više sa ovim slučajem možda nam on objasni o čemu se sada radi. zašto poništavaju privatizaciju? koliko sam shvatio postoji neke nesuglasice između opštine i agencije za privatizaciju. baš sam se bio ponadao da će neko da uzme vlašić (ski centar) pod svoje jer bi to stvarno moglo da bude jedno sjajno malo skijalište. 
Ako ćemo konkretno: SRC Vlašić (ukratko: vodovod, kanalizacija i skakaonica) kupili su vlasnici vertikalnog transporta (OZON doo - Goran Šarić i Enes Konjalić). Iz svih podmetanja posljednjih godina (trosjed i koncesija za njega), svakome je jasno da oni nisu zasigurno miljenici SDA i HDZ vlastodržaca na ovim prostorima i da ih se na sve načine pokušava ugušiti. Npr.:"Samo vi kupite trosjed, papiri za koncesiju su formalnost...".
Poenta je da je privatizacija preduzeća SRC Vlašić u potpunosti obavljena u skladu sa zakonom o čemu svjedoči i direktor Kantonalne agencije za privatizaciju koji ju je nedavno bio ilegalno poništio, pa je Sud morao dati svoju ocjenu. Presuda Kantonalnog suda u Novom Travniku je pravosnažna i izvršen je sudski prenos imovine SRC Vlašić u vlasništvo OZON doo. To je bila tačka na "i". E sad: Zakonski, sudski i ljudski sve je legalno i konačno, ali u Općini Travnik se sa tim ne mogu pomiriti njen Načelnik i njegov savjetnik jer je SRC Vlašić dan nakon nelegalnog poništenja privatizacije odmah bio obećan njihovom favoritu koji je preuzeo koncesiju za izvor, a koji je opet toliko bakteriološki nezdrav da ga ni hlor ne može očistiti. Predaja SRC Vlašić u njegove ruke trebala bi biti kompenzacija za ovaj izvor pitke vode koja nikada ni nije bila pitka...

*

Nichifor

• 1748
« Odgovori #29 u: 24 Studeni, 2010, 15:18:59 »
benjamine jedna sugestija. NEMA KAMERA!!!. vidio sam neke najave da bi trebale krenuti od ove sezone pa bi bilo dobro da se to pokrene što je prije moguće.