Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 178

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 183

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 184

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 220

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 223

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 235

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 250

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 268
Vlasic - skijanje u srcu Bosne
Pozdrav Gost

Vlasic - skijanje u srcu Bosne

• 300 Odgovora
  • 151259 Hitova

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

*

Nichifor

• 1748
Odg: Vlasic - skijanje u srcu Bosne
« Odgovori #30 u: 25 Studeni, 2010, 17:47:11 »
eto još da upitam nešto. negdje vidjeh, na nekom portalu, da me ubiješ ne znam gdje da se razmatra odnonso neke najave govore da bi cijena ski karata mogla pasti? to bi svakako bilo pohvalo ako je tačno...

*

Nichifor

• 1748
« Odgovori #31 u: 14 Prosinac, 2010, 13:19:41 »
da ne otvaram dugu temu:

pošto se radi o obroncima Vlašića- skijalište u Kneževu POČINJE SA RADOM U ČETVRTAK. taj dan je otvaranje i kažu da će pustiti odmah i žice tog dana, znači noćno skijanje. snijega tvrde ima dovoljno.

« Odgovori #32 u: 16 Prosinac, 2010, 22:04:23 »
eto još da upitam nešto. negdje vidjeh, na nekom portalu, da me ubiješ ne znam gdje da se razmatra odnonso neke najave govore da bi cijena ski karata mogla pasti? to bi svakako bilo pohvalo ako je tačno...
Cijene su niže (očekivano) u odnosu na prethodnu sezonu, za sada samo za ski liftove Babanovac I i II i Markovac, npr. Dnevna bila 27 KM, sad je 25 KM i sl. SAX doo, vlasnik hotela Sunce i Baby ski liftova još nije objavio zvanične cijene.

*

Peglas

• 259
« Odgovori #33 u: 16 Prosinac, 2010, 22:05:09 »
Benjamine ima li skijanja za vikend na Vlašiću, koliko ima snijega?
...a deka, bio je koristan ko i naočale čovjeku sa jednim uhom...

« Odgovori #34 u: 16 Prosinac, 2010, 22:09:11 »
benjamine jedna sugestija. NEMA KAMERA!!!. vidio sam neke najave da bi trebale krenuti od ove sezone pa bi bilo dobro da se to pokrene što je prije moguće.
Kamere su tu, stigle su, a iskreno nedostaje samo slobodnog vremena da se postave i podese. Nije opravdanje, ali s obzirom da taj projekat "guram" takoreći sam-samcat, dobro je pa su barem stigle. U svakom slučaju, obećao sam da će proraditi prije Nove godine i tako će i biti.
Naravno, ovdje se posebno moram zahvaliti VIP Jahorina na saradnji u vezi njihove nabavke i nesebičnog prenošenja vlastitih iskustava kada su Web kamere u pitanju. (Y)

« Odgovori #35 u: 16 Prosinac, 2010, 22:13:18 »
Benjamine ima li skijanja za vikend na Vlašiću, koliko ima snijega?
Stvari trenutno stoje ovako: Ratraci su u ponedjeljak i utorak radili gornje dijelove centralne staze Babanovac i staze ski lifta Markovac. Radi se o jednostavnom pokušaju stvaranja tzv. "prve kore" staze. Dio centralne staze od puta, odnosno Apartmana AMNA prema polaznoj stanici nije rađen iz jednostavnog razloga što bi mu se time nanijelo više štete nego koristi.
Bez namjere da reklamiram, (Moderator može da ovo briše) ali bilo kakva najava u vezi skijanja na Vlašiću bit će odmah objavljena na mom portalu Babanovac.net i na našoj Facebook grupi Team VLASIC.
Zaboravih: Prema mojoj procjeni (zahrdjao centimetar  :-[), na samom platou Babanovac je oko 20 cm snijega.

*

Peglas

• 259
« Odgovori #36 u: 16 Prosinac, 2010, 22:19:56 »
Znači more biti bidne more biti ne bidne.Hm Vlašić, i kad ima metar snijega kamenja ko na plaži.Hvala na odgovoru, najava je većeg snijega u petak naveče i subotu ujutru pa je realno da nešto bude.E da, čuo sam da su postavljeni topovi, ima li istine u tome?
...a deka, bio je koristan ko i naočale čovjeku sa jednim uhom...

*

Nichifor

• 1748
« Odgovori #37 u: 16 Prosinac, 2010, 23:31:58 »
kao što rekoh da ne otzvaeramo novu temu:

bio u kneževu. upravo stigao. skijalo se večeras do besvjesti. snijega KO U PRIČI. staza je dobra.ne kontam kako ali eto. počeli su sa noćnim skijanjem od ove sezone (tačnije od večeras  ludzatobom:(( ) danas je bilo i to zvanično otvaranje. cijena karte je 15 maraka. snijega ima za svaki dan. ko planira za vikend, topla preporuka.

*

Nichifor

• 1748
« Odgovori #38 u: 16 Prosinac, 2010, 23:56:51 »
http://www.youtube.com/watch?v=NydyMg-vzio
nakon toga mi je zaledila kamera ?!?!?!?!?

jbg, -15 je bilo...

« Odgovori #39 u: 17 Prosinac, 2010, 00:37:48 »
Zaharije, hvala na informaciji :) U subotu bi se moglo do Knezeva ako u medjuvremenu ne puste zice na Babanovcu. anan

« Odgovori #40 u: 17 Prosinac, 2010, 00:46:16 »
Pozdrav za Benjamina, i hvala ti sto nas svakodnevno izvjestavas o stanju na Babanovcu putem svog portala. Nadam se da ce zice krenuti sa radom sto prije. Pozeljeo sam se spusta niz Markovc :)

« Odgovori #41 u: 17 Prosinac, 2010, 00:56:33 »
Bez namjere da reklamiram, (Moderator može da ovo briše) ali bilo kakva najava u vezi skijanja na Vlašiću bit će odmah objavljena na mom portalu Babanovac.net i na našoj Facebook grupi Team VLASIC.
Hvala na pohvalam Benjamine ...
Ne pada mi na pamet da brisem... Samo se ti nama javljaj sa vijestima (jos ako su dobre  :bravo::(

*

Nichifor

• 1748
« Odgovori #42 u: 17 Prosinac, 2010, 01:52:31 »
izvor: nezavisne

S prvim značajnijim snježnim padavinama za ovu godinu na bh. planine su počeli pristizati brojni turisti, pa su pojedini hoteli već potpuno popunjeni.

Zorica Stojanović, stručni saradnik za odnose s javnošću Olimpijskog cenra Jahorina, kazala je da je već juče pristiglo oko 500 gostiju.

"Iako skijališta još nisu otvorena jer je visina snijega tek 30 centimetara, gosti uveliko pristižu. Stiglo je oko 500 Slovenaca, ali očekujemo sve veći broj jer počinju godišnji odmori, a i najavljeno je da će snijeg padati narednih dana, što nam svakako ide na ruku", kazala je Stojanovićeva.

Ona je precizirala da su cijene smještaja niže 10 odsto u odnosu na prošlu godinu i da se cijena polupansiona kreće od 65 do 88 maraka po osobi.

"Cijena ski-pasa je, takođe, snižena za oko 23 odsto u odnosu na prošlu godinu i dnevno iznosi 30 maraka", navela je Stojanovićeva.

Prema njenim riječima, gosti već uveliko rezervišu smještaj za januar i februar. Očekuje se veći broj gostiju za oko 20 odsto u odnosu na prošlu godinu.

Hotelijeri na Vlašiću, takođe, zadovoljno trljaju ruke i većina hotela je već popunjena.

Haris Huseinović, recepcioner u hotelu "Pahuljica" na Babanovcu, kazao je da je hotel već juče bio pun, bez ijedne slobodne sobe.

"Trenutno je sve puno, snijeg pada i visina je već pola metra
, a očekuje se da će biti i veći jer su najavljene padavine i narednih dana. I za vikend očekujemo da će hotel biti pun", naveo je Huseinović.

On je precizirao da cijena noćenja sa doručkom košta 69, polupansion 79 i pun pansion 89 maraka, dok je za ski-pas dnevno potrebno izdvojiti oko 25 maraka.

"Staze za skijanje još nisu otvorene, a očekujemo da će biti puštene za vikend, tako da je sve spremno za ovu sezonu", kazao je Huseinović.

xxxx

pola metra na Vlašiću?!?!? nekako više vjerujem Benjaminu

« Odgovori #43 u: 17 Prosinac, 2010, 18:47:32 »
Vijest je upravo prije 10 minuta zvanično potvrđena iz Vlašić SKI doo: Skijanje na Vlašiću starta sutra! S obzirom da sam juče pregledao dobar dio staze, ako bude veći odziv skijaša lično preporučujem skije "kamenjarke" za završnu padinu ski lifta Babanovac.

« Odgovori #44 u: 17 Prosinac, 2010, 19:00:15 »
Znači more biti bidne more biti ne bidne.Hm Vlašić, i kad ima metar snijega kamenja ko na plaži.Hvala na odgovoru, najava je većeg snijega u petak naveče i subotu ujutru pa je realno da nešto bude.E da, čuo sam da su postavljeni topovi, ima li istine u tome?
Topovi su (2 komada) stigli na Babanovac još u jeku prošle sezone. Naši "bajni" političari su na sve načine cijelo vrijeme odbijali ozvaničiti kupovinu preduzeća SRC Vlašić (voda) od strane OZON doo (ski liftovi), dok Sud nije uzeo stvar u svoje ruke. Nažalost, tada je već bilo kasno za izgradnju instalacije potrebne za ove topove...
Jedan je planiran da se postavi oko AMNA Apartmana, a drugi na završnoj padini centralne staze ski lifta Babanovac.
Bilo kako bilo, OZON doo je uvelike u postupku nabave najboljih ponuda novih topova jer se minimalno centralna staza ski lifta Babanovac mora pokriti u cjelosti.