• Welcome to Jahorina - ski & board zajednica - Forum.
 

News:

Team VIP Jahorina Vas poziva na diskusije vezane za Jahorinu, skijanje, smjestaj, vrijeme, Vasa iskustva... Dobrodosli na web portal Jahorine!

Main Menu

Novi projekti na Jahorini za sezonu 10/11

Started by ovejaras01, 04 October, 2010, 17:34:38

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.


ovejaras01

http://www.skijanje.hr/hr/skijanje/clanak.php?id=22206


DarkoN

Jedva cekam da se svrsi ljeto, dosta mi je vrele klime, zbogom more, zbogom more odoh u planine...

Big_DANE

Hahahahaa... sta znam..ja  nisam ni cuo ni video da su nesto poceli da prave taj ski lift u satoru niti tu stazu kao ni novu zicaru na Skocinama!?!?!?


vip-jahorina

O 6sjedu na praci (skocinama) sam vec par puta pisao, i to je relativno siguran projekat (koliko kod nas moze biti nesto sigurno - vidjeli ste da su prva dav stajala zavrseni u srcu sezone puna dva mjeseca), sa kojim bi se trebalo poceti poslije ove zime. Kao sto rekose, cilj je bio jednu stazu osposobiti koja ce uvijek moci biti u pogonu.
Zbog jakog i cestog vjetra, moraju se sve zice koje idu do vraha zatvroiti, na praci cesto nema snijega, i samim tim Jahorina ostane bez skijanja!!
Ovako imamo jednu stazu sa umjetnim snjiegiom i pogonom od 3000 skijasa na sat, koja ce se vjerovatno siriti. Neko je spominjao da eventualno stari dvosjed PRaca trebao se prebaciti na postojeci jednosjed ... a slijede topovi do vrha Ogorijelice 1 i 2 te bolne tace: Poljica i Sator.

Postavljanjem novog lifta kroz trnovski dio opstine, naselje sator dobija skroz nuvi izgled i vrijednost. Samim tim, sve vikendice ce biti "na stazi" i to je sjeverna staza, znaci pod stalnim snijegom !!!


Big_DANE

Pa to je sve za sledecu sezonu!?  >:(  Sta reci!  police:( police:( police:(

vip-jahorina

ima tu jos projekata, ali misim da nema potrebe da se objavljuju neke stvari koje jos nisu skroz sigurne.
Ali evo par nagovjestaja koji bi mogli imati uskoro na Jahorini:

Jedna je vrlo vjerovatna jer je i master planom obuhvacena, ali ne moze da prodje u opstini Pale. Zakazan je jos jedna skupstina na kojoj bi se trebalo samo o tome raspravljati.
Naime, firma Leitner i jos jedan domaci izvodjac bi hjeli da dobiju koncesiju za izgradnju Gondole Pale-Ravna Jahorina - Jahorina.
Na Ravnoj Jahorini bi se napravilo etno selo sa jedinstvenim panoramskim prizorom (pogledom ka palljanskoj ravnici, Mokrom i obroncima Romanije sa jedne strane te vrhova Jahorine sa druge strane.
Gondola bi kretala tamo negdje gdje je bio Famos u Palama. Tu bi se obezbjedio parking za oko 5.000 auta. Gondole bi trebale biti kapaciteta za 20 ljudi i to 2000 ljudi/h i zavrsava la bi negdje na palatou iznad Boarda ili  ispod Vucka (Gnjile Bare).
Ispod Vucka bi se pravila nova azica preko cesto do Poljica (sa pratecim skijaskim mostom), a znaci moglo bi se i ispod Vucka skijati, gdje bi trebali biti obezjedjeni topovi za snijeg. Osim toga, na tom potezu bi se napravio jedan hostel kao i popratna ponuda i terbao bi da bude nesto kao studentski dio Jahorine. Ovu koncesiju bi trebali dobiti na 99 godina.

Idemo dalje: Vucko pravi najveci welnes centar u BiH (bar tako najavljuju, sta ce biti, cemo vidjeti).
6sjed na Praci smo vec spomenuli. Vjestacko jezero na Goloj Jahorini (vrhu). Par pratecih liftova ili na praci gdje je sada stari jednosjed ili po ogorijelici 1 i 2 te na vrhu Poljica.vip-jahorina

Upravo sam provjerio: poceli su krciti sumu na potezu naselje sator-staza Poljica. Uz prilicna negodovanja par domacina, jer se bune da suma cuva od odrona i erozija.
U svakom slucaju, pocelo je krcenje staza. Po izjavama koje smo uspiejli skupiti, nece se niti slucajno za ovu sezonu pripiremiti, ali za narednu bi trebalo biti gotovo.
Veceras nisam nikoga mogao dobiti zvanicnog. Ja jos ne znam trasu staze, ali predpostavljam da bi mogla ici kao sto cu objaviti kasnije na google mapu.

Sutra ide ekipa na lice mjesta. Bice slika (ako bude se sta moglo slikati) i naravno sve sto saznamo cemo objaviti.


loop

allways stand sideways!

Big_DANE

Ohohooooo....neka neka! :)  To je SKI LIFT sto planiraju u naselju sator???  Bas ne volim te liftove! :P
Ako ovako nastave a mogli bi malo da ubrzaju i da to ovaj novi presednik pogura moglo bi za jedno 5-6god biti lepoooooo skijaliste!!!  ludzatobom:(( ludzatobom:(( ludzatobom:((  :bravo::( :bravo::( :bravo::(
A jos kad bi se pozabavili DETALJIMA ( ciscenje staza, pripremanje i sejanje trave, nocno skijanje - rasveta na Ogorjelici :) , ozvucenje, oznake, velike table na Poljicama, Ogorjelici i Praci sa info o svim stazama itd...).....dje bi im bio kraj!  ludzatobom:((

vip-jahorina

on je donio vec preko 30 miliona KM na Jahorinu (x puta vise nego ukupno od olimpjiade pa do prije 3 godine!!!).
Nadam se da ce biti jos, jer kao sto vidite, projekata ima, mogucnosti ima, a da ne govorimo o popularnosti Jahorine na prostorima bivse nam drzave, pa i sire.

Big_DANE

Stvarno!?!? :o  Nisam misli da je toliko!!  :bravo::( :bravo::( :bravo::(

Slazem se VIP-e da ima projekata na izvoz ....samo treba malo UBRZATI papirologiju i proceduru oko eksproprijacije i sto pre poceti realizovati te projekte!!!  ludzatobom:((

BOJAN-BG

jedino sto mi se nesvidja sto ski lift i nova staza u naselju sator nije u sklopu O.C. nego u nadleznosti optine trnovo,i sto malo vise ne saradjuju dve opstine trnovo i pale

vip-jahorina

to jos nisam siguran. provejrit cu pa objaviti....