Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 178

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 183

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 184

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 220

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 223

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 235

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 250

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 268
Novi projekti na Jahorini za sezonu 10/11
Pozdrav Gost

Novi projekti na Jahorini za sezonu 10/11

• 163 Odgovora
  • 65848 Hitova

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

*

skiDeki

• 6752
  • ZLATNA VREMENA
Odg: Novi projekti na Jahorini za sezonu 10/11
« Odgovori #15 u: 04 Listopad, 2010, 21:58:13 »
Kako pozitivna vest :P Projekti postoje, Jahorina idealna za sprovodjenje tih projekata, samo ih treba malo ubrzati kao sto kaze dane, jer sad, kad su krenuli ne smeju stajati...
...skije na rame i sanke u ruke pa put rajske doline...

*

DarkoN

• 6035
« Odgovori #16 u: 04 Listopad, 2010, 23:20:16 »
to za ubrzavanje stoji ali nije realno jer su u pitanju ogromna finasijska sredstva koja treba uloziti. najbitnije je da su oni poceli sa sprovodjenjem projekata i da se ne zaustavljaju.
Jedva cekam da se svrsi ljeto, dosta mi je vrele klime, zbogom more, zbogom more odoh u planine...

*

brera

• 7221
« Odgovori #17 u: 05 Listopad, 2010, 07:05:23 »
jedino sto mi se nesvidja sto ski lift i nova staza u naselju sator nije u sklopu O.C. nego u nadleznosti optine trnovo,i sto malo vise ne saradjuju dve opstine trnovo i pale
Opština Trnovo će već ove sezone povišiti cjenu parkinga na raćun nove staze i ski lifta, koji će biti u funkciji - SAMO BOG ZNA KAD. devil:(

*

dasas

• 163
« Odgovori #18 u: 05 Listopad, 2010, 11:57:53 »
ono sto bi se hitno trebalo rjesavati na Jahorini je staza za djecu i pocetnike...

*

brera

• 7221
« Odgovori #19 u: 05 Listopad, 2010, 13:09:33 »
To bi bilo potrebno, kao i podućavanje o 10 FIS pravila i poštovanje istih, te napraviti reda na samim stazama. Ali toga neće biti još dugi niz godina, jer treba mjenjat mišljenje, snosit odgovornost, još uvijek će "ski - neznalice" stati na skije(bez imalo znanja), popeti se na vrh planine i onda se spuštat bez kontrole, te ugrožavat sebe, svoj život a i druge.

« Odgovori #20 u: 05 Listopad, 2010, 13:21:00 »
To bi bilo potrebno, kao i podućavanje o 10 FIS pravila i poštovanje istih, te napraviti reda na samim stazama. Ali toga neće biti još dugi niz godina, jer treba mjenjat mišljenje, snosit odgovornost, još uvijek će "ski - neznalice" stati na skije(bez imalo znanja), popeti se na vrh planine i onda se spuštat bez kontrole, te ugrožavat sebe, svoj život a i druge.

:bravo::( :bravo::( :bravo::(

*

DarkoN

• 6035
« Odgovori #21 u: 05 Listopad, 2010, 13:24:37 »
moze brera ako se dozvoli u pravilima penjanje na kucicu  (:smijeh: (:smijeh: (:smijeh: (:smijeh: (:smijeh:
Jedva cekam da se svrsi ljeto, dosta mi je vrele klime, zbogom more, zbogom more odoh u planine...

« Odgovori #22 u: 05 Listopad, 2010, 13:50:23 »
evo par provjerenih informacija:
Upravo smo dobili informacije iz opstine Trnovo koja bi trebala izvesti radove i biti vlasnih nove zice.
Zvanicno stoji da je usvojena odluka, da se pristupilo izradi nacrtnog plana. Cim bude nacrtni plan predlozen, imacemo uvid u detaljan plan. Do tada mogu vam samo reci trasu koja je vjerovatna: od naselja Sator (Obucina Bare) do iznad starog kamenoloma, gdje bio se sjeklo sa postojecem stazom.
Znaci u opstini su mi potvrdili, da su i krenuli sa krcenjem sume. Znaci tom projektu su vec pristupili.

E sada, OC-a nema pojma o tom projektu i ocigledno gore im telefoni jer su u zbrci a direktor se ne javlja. Mogu vam samo reci da su ocigledno iznenadjeni ovom akcijom i da su misljenja da bi se mogla ugroziti sigurnost postojece staze Poljica (bar dijela). Ako je stvarno tako, lose u svemu tome je sto OC nema nikakve ingerencije nad tom stazom, znaci samim tim, nema ratraka, sluzbe spasavanja (GSS), i sto je veoma vazno nece biti ukljucena u cijene ski centra, nego ce se voditi kao privatni lift, sto znaci da ce se posebno morati karte kupovati.

Kako u razgovoru sa OC-om osjecam gorcinu u glasu, mislim da to nece tek tako zavrsiti i ako prodje, da ce se OC na sve moguce nacine suprotstaviti. Prica se, a u opstini mi nisu htejli niti potvrditi niti negirati da ne postoji staticki plan (samu su rekli da ce biti izradjen nacrtni plan staze, po meni on ne podrzumjeva statuku, Dane ti si noviji u ovim stvarima, ispravi me ako grijesim), da je staza strateski OK, ali tehnicki skoro ne izvodiva. Tako mora se uraditi drenaza staze (šlicovi za odvod vode) koja je upitna, jer je to posao koji moraju odraditi geolzi na osnovu istrazivanja na terenu. Kako do sada nisu takva istrazivanja pravili, moguce je da startaju akciju bez geoloskog istrazivanja, sto je po meni suludo.

Znaci jos jednom: OC nema nista sa planiranom stazom i ocigledno se protivi, mada jos nema zvanicnog stava!!!
Po meni, ako odrade kako treba i uklope u OC je to super ideja, u protivnom, bolje da ne diraju tamo gdje ne treba.
Dio ekipe je na terenu i slikali smo sve, tako da mozete u toku dana slike ocekivati.

*

HeAd

• 4369
« Odgovori #23 u: 05 Listopad, 2010, 14:06:21 »
zapetljanija :)
╔╝╚╗♫╚╣║║║║╔╣╚╗╔╣║♫║
╚═♫╝╚═╩═&#9 Nikad žirafa neće biti top! https://youtu.be/tq_jiVdP0p4

« Odgovori #24 u: 05 Listopad, 2010, 14:42:51 »
evo par provjerenih informacija:
Upravo sam razgovarao sa opstinom Trnovo koja bi trebala izvesti radove i biti vlasnih nove zice.
Zvanicno stoji da je usvojena odluka, da se pristupilo izradi nacrtnog plana. Cim bude nacrtni plan predlozen, imacemo uvid u detaljan plan. Do tada mogu vam samo reci trasu koja je bjerovatna: od naselja Sator (Obucina Bare) do iznad starog kamenoloma, gdje bio se sjeklo sa postojecem stazom.
Znaci u opstini su mi potvrdili, da su i krenuli sa krcenjem sume. Znaci tom projektu su vec pristupili.

E sada, OC-a nema pojma o tom projektu i ocigledno gore im telefoni jer su u zbrci a direktor se ne javlja. Mogu vam samo reci da su ocigledno iznenadjeni ovom akcijom i da su misljenja da bi se mogla ugroziti sigurnost postojece staze Poljica (bar dijela). Lose u svemu tome je sto OC nema nikakve ingerencije nad tom stazom, znaci samim tim, nema ratraka, sluzbe spasavanja (GSS), i sto je veoma vazno nece biti ukljucena u cijene ski centra, nego ce se voditi kao privatni lift, sto znaci da ce se posebno morati karte kupovati.

Kako u razgovoru sa OC-om osjecam gorcinu u glasu, mislim da to nece tek tako zavrsiti i ako prodje, da ce se OC na sve moguce nacine suprotstaviti. Prica se, a u opstini mi nisu htejli niti potvrditi niti negirati da ne postoji staticki plan (samu su rekli da ce biti izradjen nacrtni plan staze, po meni on ne podrzumjeva statuku, Dane ti si noviji u ovim stvarima, ispravi me ako grijesim), da je staza strateski OK, ali tehnicki skoro ne izvodiva. Tako mora se uraditi drenaza staze (šlicovi za odvod vode) koja je upitna, jer je to posao koji moraju odraditi geolzi na osnovu istrazivanja na terenu. Kako do sada nisu takva istrazivanja pravili, moguce je da startaju akciju bez geoloskog istrazivanja, sto je po meni suludo.

Znaci jos jednom: OC nema nista sa planiranom stazom i ocigledno se protivi, mada jos nema zvanicnog stava!!!
Po meni, ako odrade kako treba i uklope u OC je to super ideja, u protivnom, bolje da ne diraju tamo gdje ne treba.
Dio ekipe je na terenu i slikali smo sve, tako da mozete u toku dana slike ocekivati.

Ma mislim da to opština Trnovo nešto eksperimentiše....
ko god je pročitao zakon o skijalištima RS zna da se to ne može raditi na taj nacin, pogotovo ne javne institucije kao u ovom slucaju opstina Trnovo, nego ima procedura koja traži verifikaciju staza, koncesiju od države itd. a sve to i da opština Trnovo uđe u proces ne bi prošli na tenderu (zakon o javnim nabavkama RS) jer bi se i vjerovatno prijavio OC Jahorina koji ispunjava sve uslove i registrovani su za obavljanje te vrste djelatnosti.

Najverovatnije tuu je politika upetljana iz nekih X razloga, a možda je jedan od tih projekat Skijališta Srpske(ne provjerena informacija)

U svakom slucaju ovaj da ga nazovemo puč Opštine Trnovo je smješan i pravno neutemeljen i ne izvodljiv bar na ovaj način.

« Odgovori #25 u: 05 Listopad, 2010, 14:49:44 »
interesantno razmisljane i stav. veoma moguc.
a uz to, suska se o tom nekom novom principu poslovanja

*

HeAd

• 4369
« Odgovori #26 u: 05 Listopad, 2010, 15:31:26 »
Jahorina ce biti ko val thores imace 3 vrste ski karata :)
╔╝╚╗♫╚╣║║║║╔╣╚╗╔╣║♫║
╚═♫╝╚═╩═&#9 Nikad žirafa neće biti top! https://youtu.be/tq_jiVdP0p4

*

Big_DANE

• 3969
  • juSt sNowBoarDinG!
« Odgovori #27 u: 05 Listopad, 2010, 16:10:36 »
Hahahahaaha...ja ne mogu da verujem!!! hahahaaha....pa dokleeeeeeeeeeeeee!!!

VIP-e ako dobijem pare na lutriji eto mene gore da pravim svoju zicaru i stazu!!! :)  Zvace se DANETOVA NAJLUDJA STAZA!!! Hehehehe... :)

« Odgovori #28 u: 05 Listopad, 2010, 16:12:42 »
interesantno razmisljane i stav. veoma moguc.
a uz to, suska se o tom nekom novom principu poslovanja

Pa ta priča "Skijališta Srpske" je u potpunosti prepisano iz SRB koji imaju javno preduzeće Skijališta Srbije, kao ekonomista podržavam taj model gdje će jedno preduzeće upravljati iskljucivo kosim trsnsportom, uređenjem staza i bezbjednosti, a smještajni kapaciteti da se daju u ruke privatnog vlasništva (gdje će ovi efikasnije da upravljaju istim) i u tom slucaju imamo državu koja investira u stratešku firmu tj u vertikalni transport koji je stub nosioc zimskog turizma. U našem slučaju bi jahorina bila stub razvoja zimskog turizma u RS i povukla bi Igrišta, Kozaru i neke projekte oko Manjače, nešto slicno je uradila SRB gdje je npr kopaonik povukao sve ski centre pa sad imamo Divčibare kao perspektivan Ski centar.

Ali mana ove price je što bi sjedište te firme najvjerovetnije bilo u BL i opštine kao Trnovo, Pale, Vlasenica ne bi imali nikave koristi(osim zapošljavanja stanovnika) od tih ski centara koji se nalaze na njihovoj teritoriji, odnosno sav porez bi išao u BL a lokalna zajednica bi imala obavezu da finasira održavanje puteva, rasvjete i ostale troškove vezane za infrastrukturu.

Malo sam skrenuo sa teme, al u svakom slučaju ova avantura opštine Trnovo ne pije vode + nije funkcionalno u praksi jer tutizam je jednistven proizvod od cjene, usluge i ponude odnosno Jahorina mora da nastupa jedinstveno na tržištu a ne kao "Jahorina na Trnovskoj"  i "Original Jahorina" :P

*

DarkoN

• 6035
« Odgovori #29 u: 05 Listopad, 2010, 16:15:21 »
moze li ovde kod nas ista da ide normalno i bez ovakvih gluposti? nevjerovatno.