Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 178

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 183

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 184

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 220

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 223

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 235

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 250

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 268
Novi projekti na Jahorini za sezonu 10/11
Pozdrav Gost

Novi projekti na Jahorini za sezonu 10/11

• 163 Odgovora
  • 65836 Hitova

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Odg: Novi projekti na Jahorini za sezonu 10/11
« Odgovori #60 u: 07 Listopad, 2010, 10:55:08 »
hehe, mito i korupcija ...
ali ipak:
Momci iz GSS su stvarno ok i mislim da bi ih trebali pohvaliti, jer su vise nego nesebicni

*

brera

• 7221
« Odgovori #61 u: 07 Listopad, 2010, 11:19:23 »
hehe, mito i korupcija ...
ali ipak:
Momci iz GSS su stvarno ok i mislim da bi ih trebali pohvaliti, jer su vise nego nesebicni
Na žalost, to su morali pokazat u par primjera u zadnjih godina.

*

Peglas

• 259
« Odgovori #62 u: 07 Listopad, 2010, 11:33:06 »
Ovo je takva sprdačina da nije vrijedna komentara. puf:) Kont'o sam neki ozbiljan projekat, kad ono u startu je.. lud zbunjenog. ;D
Reče VIP za novu stazu ne bi bila nadležna GSS-a. Zamislite neko se polomi na stazi, dođe GSS, kaže izvini jaro pao si 10 cm od staze koju mi pokrivamo, jbg propisi su propisi. :o :o
Ako ima veze ili para izvuku ga sajlom na teritorij OC i onda spašavaju. (:smijeh: (:smijeh: (:smijeh:
Inače, kod nas je sve preko veze, pa bi tako i to bilo. (:smijeh: Što se tiče GSS-a, ti ljudi samo rade svoj posao,
koji je prije svega human. :bravo::( Zato sam i naveo propise,a zna se ko ih donosi, vlast, bilo
da je lokalna, entitetska,kantonalna, državna, koliko ih ima nema kraja.  ??? Vjerovatno bi izglasali i takav pravilnik, jer
su kod nas zakoni inače puni rupa. ideea:(
...a deka, bio je koristan ko i naočale čovjeku sa jednim uhom...

« Odgovori #64 u: 08 Listopad, 2010, 00:01:36 »
hehe al ovo me potsjeca na dekiev vic.... kad se GSS ne radi a skijas je povrjedi na njihovoj stazi...samo ga gurnu(šutnu) na drugu stazu i kazu..nije kod nas kod njih je  :P

*

skiDeki

• 6752
  • ZLATNA VREMENA
« Odgovori #65 u: 08 Listopad, 2010, 07:38:34 »
hehe al ovo me potsjeca na dekiev vic.... kad se GSS ne radi a skijas je povrjedi na njihovoj stazi...samo ga gurnu(šutnu) na drugu stazu i kazu..nije kod nas kod njih je  :P
(:smijeh: (:smijeh: (:smijeh: (:smijeh: (:smijeh: kako si se samo setio toga :bravo::( :bravo::(
...skije na rame i sanke u ruke pa put rajske doline...

« Odgovori #66 u: 08 Listopad, 2010, 22:04:46 »
Da ovo sa gondolom Pale-Jahorina sto sam najavio (link) je ozbiljna stvar.
Evo ovdje tekts prijedloga koji ce se usvajati u ponedjeljak na sjednici opstine

*

BOJAN-BG

• 4248
« Odgovori #67 u: 08 Listopad, 2010, 23:38:44 »
Da ovo sa gondolom Pale-Jahorina sto sam najavio (link) je ozbiljna stvar.
Evo ovdje tekts prijedloga koji ce se usvajati u ponedjeljak na sjednici opstine

pa bilo je krajnje vreme da se malo uozbilje i pocnu razmisljati

*

DarkoN

• 6035
Jedva cekam da se svrsi ljeto, dosta mi je vrele klime, zbogom more, zbogom more odoh u planine...

« Odgovori #69 u: 11 Listopad, 2010, 11:03:20 »
nista neobicno
Ja stvarno ne kontam zasto su se sad sjetili da bilo sta kazu. Kao opstina nije znala sta se desava na Jahorini (za informaciju, stalno su neki inspektori na Jahoini i naplacuju kojekavke kazne).
Nego je tu vjerovatno malo opstina previse trazila (digli su cijene u zadnjih pola godine sa 90 KM/qm na 350 KM/qm (jet to nesto oko +250% ???)
Vjerovatno su iz GSS rekli da nece da im plate i sad su pustili u javnsot.

Ljudi, momci iz GSS su skroz Ok (bar vecina njih) i  Kalem je isto u redu lik. I sad da jedna opstina koja dobija dosta love od turizma sprijecava jednoj takvoj sluzbi rad -  cisti bezobrazluk. Onda ce se pobuniti kad joj Jahorina bude izuzeta  (:smijeh:

*

Peglas

• 259
« Odgovori #70 u: 11 Listopad, 2010, 11:40:58 »
vip.e slucajno sam naletio na ovo. znas li ti nesto vise?
http://www.istocnosarajevo.net/desavanja-na-jahorini/jahorina/objekat-gorske-sluzbe-spasavanja-podstice-nelegalnu-gradnju
Pročitao sam ovu vijest u subotu u Press-u (kod Pressa uvijek nešto ekskluzivno). Ma jasno je da su neki viši interesi ovdje u pitanju. Što
reče VIP, vjerovatno su oni znali za taj objekat i ranije, al GSS-a nije pokazala vanjski znak simpatija prema Opštini iskazan u $$$ ili KM, pa sad Opština našla da sprovodi Zakon.  >:( puf:)  A ta priča Opštine da nije predviđena gradnja regulacionim planom i da ne mogu legalizovati
objekat je vjerovatno priča za malu djecu, pa regulacioni planovi se mjenjaju u praksi, kod nas vrlo često, ako se ispune naravno određeni uslovi za to.Ne vidim razlog što ne bi i u slučaju GSS-a, pa nisu zauzeli 10 hektara zemlje...
A uz to GSS-a nije neka profitabilna organizacija koja ne plaća ništa državi a ovamo zgrće lovu.
Ne znam kako bi bez njih u toku sezone, al sumnjam da će do toga doći. ;)
...a deka, bio je koristan ko i naočale čovjeku sa jednim uhom...

*

brera

• 7221
« Odgovori #71 u: 11 Listopad, 2010, 18:37:10 »
vip.e slucajno sam naletio na ovo. znas li ti nesto vise?
http://www.istocnosarajevo.net/desavanja-na-jahorini/jahorina/objekat-gorske-sluzbe-spasavanja-podstice-nelegalnu-gradnju
E, to je već primjer, gdje bi trebali dić glas svi sa JA, od hoteljera dalje. Jer kad zatrebaju ljudi iz GSS, trebaju svima!!!  3:( 3:( 3:(

*

Big_DANE

• 3969
  • juSt sNowBoarDinG!
« Odgovori #72 u: 11 Listopad, 2010, 19:35:47 »
VIP-e da li znas mozda zasto im nisu hteli odobriti urbanističke i građevinske dozvole za gradnju!?!?  U cemu je problem!? Mislim da ne bi trebalo da kosta to bog zna koliko!?

*

HeAd

• 4369
« Odgovori #73 u: 11 Listopad, 2010, 19:59:14 »
smijurija....GSS jedino gore sto je posteno organizovano...sad i njih teraju....
╔╝╚╗♫╚╣║║║║╔╣╚╗╔╣║♫║
╚═♫╝╚═╩═&#9 Nikad žirafa neće biti top! https://youtu.be/tq_jiVdP0p4

*

DarkoN

• 6035
« Odgovori #74 u: 11 Listopad, 2010, 22:37:32 »
u ovoj nasoj drzavi je sve moguce. umjesto da pomognu tim momcima oni im jos dodatno otezavaju. to ti je nasa sumorna realnost.
Jedva cekam da se svrsi ljeto, dosta mi je vrele klime, zbogom more, zbogom more odoh u planine...