Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 178

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 183

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 184

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 220

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 223

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 235

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 250

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 268
Novi projekti na Jahorini za sezonu 10/11
Pozdrav Gost

Novi projekti na Jahorini za sezonu 10/11

• 163 Odgovora
  • 65844 Hitova

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

*

minjon81

• 2039
Odg: Novi projekti na Jahorini za sezonu 10/11
« Odgovori #75 u: 11 Listopad, 2010, 23:49:16 »
Nisam nesto pratila ovu temu ali sada bacih pogled i ne mogu da verujem, odavno ne cuh notorniju glupost!!!  :bravo::(

*

Big_DANE

• 3969
  • juSt sNowBoarDinG!
« Odgovori #76 u: 12 Listopad, 2010, 00:07:02 »
Ko sto peva onaj nas polu-gej :P Milan...ovo je Balkan... balkan balkan.... hahaha  (:smijeh: (:smijeh: (:smijeh:

*

Nichifor

• 1748
« Odgovori #77 u: 12 Listopad, 2010, 13:54:46 »
ISTOČNO SARAJEVO, 12. OKTOBRA /SRNA/ - Vlasnik kompanije "Majneks" Veljko Golijanin izjavio je Srni da će njegova firma finansirati gradnju moderne gondole od Pala prema Jahorini, čija je vrijednost oko 15 miliona evra.

Golijanin je istakao da su projektanti već počeli izradu projekta, a u narednom periodu će se početi i sa sječom šume i pripremom terena, kako bi na proljeće mogli početi građevinske radove.

On je istakao da će gondola, koja bi trebala biti završena do početka zimske turističke sezone 2011. godine, prevoziti 2 500 putnika na čas, a do Jahorine će stizati za 15 minuta.

"Planirana je međustanica na Ravnoj planini, a na lokalitetu polazne stanice već je otkupljeno i zemljište za parking-prostor za više od 500 automobila i 35 autobusa", istakao je on i dodao da je planirana i izgradnja nove ski-staze od Jahorine do samih Pala.

Golijanin je istakao da će postavljanje stubova i žica za novu gondolu biti povjereno italijanskoj kompaniji "Lajtner", koja je učestvovala u izgradnji šestosjeda na Jahorini.

Prema njegovim riječima, izgradnja gondole će pomoći da Jahorina živi tokom cijele godine.

Skupština opštine Pale je na posebnoj sjednici usvojila plan parcelizacije i urbanističko-tehničkih uslova za izgradnju žičare "Jahorina ekspres".   

*

Nichifor

• 1748
« Odgovori #78 u: 12 Listopad, 2010, 13:57:53 »
ja sam nešto skeptičan. mada to bi stvarno bio bum

*

DarkoN

• 6035
« Odgovori #79 u: 12 Listopad, 2010, 14:05:06 »
djeluje da su poduzeti neki konkretni koraci ka ostvarenju ovog projekta. ovaj projekat bi bio jako znacajan prvenstveno za pale ali i jahorinu. samo se nadam da neci i oko ovoga biti problema na medjustranackom nivou.
Jedva cekam da se svrsi ljeto, dosta mi je vrele klime, zbogom more, zbogom more odoh u planine...

*

loop

• 1042
« Odgovori #80 u: 12 Listopad, 2010, 14:06:49 »
ja sam nešto skeptičan. mada to bi stvarno bio bum

bio bi to boom za Pale, turistički! Treba se pazit primjera vlašića, tj. preizgrađenosti..
allways stand sideways!

« Odgovori #81 u: 12 Listopad, 2010, 14:24:57 »
Samo da se ne završvi sve na seči šume  :o

*

brera

• 7221
« Odgovori #82 u: 12 Listopad, 2010, 14:25:29 »
Ajde sad, meni se ćini, da su pa sad pretjerali sa tim planovima. Gondola jest interesantna, ali sam skeptićan. I u SLO je bila ideja za gondolom, koja bi išla iz Zreča na Roglu, ali se davno od toga odustalo. Drugo što mi kod tih planova smeta je ta podjeljenost. Ovi iz Pala se nešto sjete pa bi radili, ovi drugi se sjete i odmah poćnu sjeć šumu. A na primjer put na JA nebi niko popravio. Na kraju će biti puno stvari nedovršenih!!!!!!!!!!!! I još nešto, JA će biti premala(što staze, što transport- 6guzi,žice) ako se uspijo napuniti svi "kreveti", stari i novi. Previše se ide na masu, biće to loše, izgubiće se onaj osjećaj što je sad na JA.    

*

Big_DANE

• 3969
  • juSt sNowBoarDinG!
« Odgovori #83 u: 12 Listopad, 2010, 14:50:47 »
WOW....OVO KAD BI ODRADILI...pUF!!!!! BILO BI VRHUNSKO!!!!  ZA 2 GODINE BI JAHA IMALA GONDOLU I 3 SESTOGUZA !! ludzatobom:((

KOLIKO VIDIM TO CE DA RADI ''PRIVATNIK'' TAKO DA NE SUMNJAM DA CE DOVRSITI DO KRAJA ILI SE UOPSTE NECE UPUSTATI U TO I TROSITI PARE!!
PA NIJE BLESAV VALJDA DA POTROSI 5mil I ONDA STANE I PROPADNE!!!
DA LI ZNA NEKO TOG Vlasnik kompanije "Majneks" Veljka Golijanina !?  JEL IMA TOLIKO PARA!? KOLIKO JE OZBILJAN (cime se bavi itd )!?

@Brera
Nista se ti ne brini napravice se hotela i ostalih pratecih objekata....mora se razvijati...ne moze se ostati na ovom nivou!

SAMO NAPRED!!!!

*

HeAd

• 4369
« Odgovori #84 u: 12 Listopad, 2010, 15:04:54 »
ovo nije ne ralno ...taj projekat je u opciji od olimpijade...s tim da bi naglo skocila cijena zemljista u opstini Pale...jer bi dosta ljudi bilo dole a skijalo gore :)...posjece to sume sto ide trasa i isplati zicaru :)
╔╝╚╗♫╚╣║║║║╔╣╚╗╔╣║♫║
╚═♫╝╚═╩═&#9 Nikad žirafa neće biti top! https://youtu.be/tq_jiVdP0p4

*

Big_DANE

• 3969
  • juSt sNowBoarDinG!
« Odgovori #85 u: 12 Listopad, 2010, 15:10:38 »
ovo nije ne ralno ...taj projekat je u opciji od olimpijade...s tim da bi naglo skocila cijena zemljista u opstini Pale...jer bi dosta ljudi bilo dole a skijalo gore :)...posjece to sume sto ide trasa i isplati zicaru :)

Pa ne bih bas rekao da moze da isplati sa tim posecenim drvetom celu izgradnju i montazu gondole...al svakako jedan fin deo!!!

Jos kad bi uveli BUS koji ce da pici od SA PREKO PALA DO JA....automobila i guzve bi bilo dosta manje!!!!  ideea:(  :bravo::( :bravo::( 

*

Nichifor

• 1748
« Odgovori #86 u: 12 Listopad, 2010, 15:16:54 »
koliko je ozbiljna firma?

"...glavni republički građevinski inspektor negira tvrdnje Ministarstva za prostorno uređenje i građevinarstvo koje nam je pismeno potvrdilo da firma «Majneks» iz Pala nema odgovarajuću licencu, odnosno rješenje da ispunjava uslove za izvođenje radova u niskogradnji. (misli se na prošlogodišnje šestosjede). U Ministarstvu kažu da su od tog preduzeća dobili zahev za izdavanje licence i da će zahtev rešiti u skladu sa Zakonom o uređenju prostora".

ne znam koliko je ozbiljna firma ali kako rekoše neki mislim ipak da ovo nije realno. opet s druge strane zašto bi neko najavljivao gradnjuu vrijednu 15 miliona evra puf:) ako ne misli krenuti u realizaciju. uvijek ostaje namjera da se kroz ovakve projekte ujagmi nekoliko miliona evra...u svakom sluičaju bilo bi više nego extra, s tim da ne vjerujem da bi cijena smještaja bila enormno niža na Palama (15 minuta do skijališta), a sigurno bi dovelo nove građevinske firme željne širenja, poput "Integral inžinjeringa" da promjene lični opis Pala i uopšte poteza Pale- Jahorina

*

brera

• 7221
« Odgovori #87 u: 12 Listopad, 2010, 15:17:49 »
@ Dane
Hotela i ostalih stambenih objekata je već sad dosta, pa nisu puni. O pratećim stvarima, putevima, bus liniji(redovni par puta dnevno9, parkingi, o dnevnim gostima(radni dani).... se ne razmišlja i po tom pitanju se napravi NULA!!!!!!!!!

*

Big_DANE

• 3969
  • juSt sNowBoarDinG!
« Odgovori #88 u: 12 Listopad, 2010, 15:41:28 »
@ Dane
Hotela i ostalih stambenih objekata je veæ sad dosta, pa nisu puni. O prateæim stvarima, putevima, bus liniji(redovni par puta dnevno9, parkingi, o dnevnim gostima(radni dani).... se ne razmi¹lja i po tom pitanju se napravi NULA!!!!!!!!!

Jbg Brera nisu puni jer je ski pass skup, jer su cene prevelike odnos - cene i kvaliteta i pruzene usluge...mislim da je pervise....putevi ovaj, nema snega nego BODES dal ce biti dovoljno snega kad dodjes, da li ce raditi sve zice itd...itd....
Doci na JA i pogotidi sneg, zezanje i celokupan odmor i uzivanje je ravno dobiti na LUTRIJI - bar nama studentima a i boga mi velikoj vecini ljudi!
Jbg mora se siriti ponuda da bi ljudi dolazili!  Meni se vise isplati otici negde u Francusku za 300E skoro sve...nego na JA iako bi ja vise voleo na JA! :(

ZNA LI KO JE LI OVO PUTANJA STARE OLIMPIJSKE GONDOLE!?!? JE LI BILA STAZA ISPOD!?

Da li bi se mogla napraviti nova staza od JA do PALA !?

*

loop

• 1042
« Odgovori #89 u: 12 Listopad, 2010, 16:00:03 »
vjerovatno je ono putanja dalekovoda ili sl.

slažem se sa brerom, infrastruktura (staze) bi trebala pratit kapacitete, ako JA ima 20 i nešto km staza, a takva infrastruktura prevozi tolike tisuce ljudi, sigurno je da će doći do gužve i kolapsa (raspad staza, održavanje blabla) tim više što bi jahorina takvom infrastruktorom posltala mamac  u regiji i privukla mase iz susjedstva.
allways stand sideways!