Redbull Homerun Jahorina 2020

Jahorina > Info > Redbull-homerun-2020

RedBull Homerun Jahorina 2020

Izvjestaj sa RedBull Homerun Jahorina 2020 trke >>>

Tradicionalni spust u organizaciji VIP Jahorine se odrzava po sedmi put.

Prosle godine smo govorili o tome kako je RedBull Homerun postala tradicionalna trka na Jahorini. A ove godine po informacijama s kojima raspolazemo smo najpopularniji spust juzno od Skandinavije. Prosle godine smo imali preko 230 takmicara i preko hiljadu posjetilaca uz party koji se odmah po zavrsetku trke desavao na platou Poljica ispred Kolibe Termag. Novitet ove godine je da vec krecemo u 12.00h sa partijem i programom i to na dvije lokacije: na vrhu Jahorine na fantasticnoj lokaciji objekta OLIMPijski bar i na platou ispred Kolibe Termag. Sama trka pocinje u 16.00h na stazi Poljice.

Zato ajmo napraviti jos vecu trku i bolji party kako bi dostigli skandinavce.

VIP Jahorina kao organizator trke i partija RedBull Homerun Jahorina je ponosna da su nasi dugogodisnji partneri AUDI BiH prepoznali velicinu i odjek ove manifestacije i stali kao nasi suorganizatori uz nas. Samim tim, iza Homerun Jahorina trke stoje dva najveca zimska sportska Brenda na svijetu: RedBull i AUDI.

RedBull Homerun Jahorina 2020

Nagrade

I ove godine se mozemo pohvaliti bogatim nagradama koje ce dobijati i ucesnici spusta ali i partija. Izdvajamo:

  • 1 x HEAD Worldcup Rebels I.GS RD Race skije
  • 1 x Rissignol EXPERIENCE 74/XP 10 skije
  • 3x vikend skipass - OC Jahorina,
  • Adrenalinska voznja quadom po Jahorinskim vrletima
  • 3 x vikend za dvije osobe u hotelu Termag,
  • Kaciga (ski/board),
  • Skijaske rukavice,
  • Rafting vikend za dvije osobe na Tari / Drini - Camp Divlja Rijeka
Novina ove godine je da pravo na nagrade imaju samo amateri a nikako profesionalni i aktivni takmicari Homerun i ostalih trka. Takvi imaju i dalje pravo nastupanja i to kao "gosti". U opciju nagrade za goste, ulaze svi koji su prisutni na partiju. VIP Jahorina zadrzava pravo da samostalno odluci da li takmicar ima pravo da nastupi.

Nagrade smjestaja je moguce iskoristiti van zimske sezone i iskjlucivo u dogovoru sa vlasnikom objekta. Rafting je moguc od 7.5. do 5.6.2020. Voznja qvadovima u periodu od 10.5.-1.7.2020.

1. Glavna nagrada (1690 KM)

Head Worldcup Rebels I.GS

2. Glavna nagrada (689 KM)

Rossignol EXPERIENCE 74/XP 10

Partneri & sponzori

Homerun Jahorina Partners & Sponsors

Gold Partner & Co-organizer

AUDI Brand Partner Jahorina

Ko ima pravo da učestvuje?

Cilj party RedBull Homerun Jahorina

Sve osobe starije od 16 godina imaju pravo da učestvuju u spustu. Maloljetnim osobama je potrebna pismena saglasnost jednog roditelje odnosno staratelja. Oni koji žele učestvovati trebaju se najkasnije registrovati na dan trke do 14 sati u Red Bull šatoru ispred Kolibe Termag. Pravo na nagradu imaju samo amateri. Profesionalni takmicari mogu sudjelovati kao gosti bez prava ucesca u nagradama.

Takmičari za vrijeme trke moraju nositi kacigu i startni broj koji dobijaju na licu mjesta prilikom registracije, a učestvovati mogu amateri i rekreativci, bez obzira na spol.

AIR RedBull Homerun Jahorina

Pravila

Svaki namjerni fizički kontakt nosi diskvalifikaciju, a iz utrke će biti isključeni i takmičari koji ne budu poštovali zacrtanu stazu.

Na zabavu koja ce se odrzati poslije trke, su pozvani svi takmičari i posjetioci

NAPOMENE:

  • Startarina se ne plaća
  • Prevoz Sarajevo – Jahorina – Sarajevo nije obezbijeđen.


Prijave

Prijave je moguce izvrsiti putem maila, porukom putem telefona ili jednostavno putem formulara koji se nalazi odmah ispod ovog teksta. U svakom slucaju su nam potrebni slijedece podaci: ime i prezime, datum rodjenja, broj telefona i mail adresa te naznaka da li vozite board ili skije.

Event je zavrsen

Svidja Vam se Jahorina?

Pratite nas na FB
Top